一家四口棄7萬月薪以LOTR特快闖關!數月已花50萬夫妻理財現分歧揚言要離婚

197 回覆
33 Like 210 Dislike
點解可以冇限loop 呢個話題
仲係呢個case
對方問”What’s your name”,阿文都可以回答”OK. Please wait”後極速Cut人線

小學畢業未
英國人好快要學廣東話先生存到
揸巴士移民
文匯太公個案永遠無樣睇,人地內政部出農夫幾好笑容又有正氣真係蠃哂
800呎 唔算好大 英國都有 council flats 有兩層.
睇咗片,佢地個BNO申請畀人cancel咗,要重新嚟過,重新證明夠錢一家人喺英國生活半年

冇收入就留多個錢傍身,未搵到工就買8k電視,我係男人都頂佢唔順
係囉,洗唔洗咁多post
有呀 Enoch瞓街嗰個
仲要loop幾多次呀
當古仔聽幾好,係有堆人乜都冇準備就走,有人幻想與現實不同,有人適應得好好,又人融合得好好。

佢個女融洽得好好,只係嗰兩夫婦搞笑咗啲,個肥婆又樣衰又臭串又係教畜,但係現實派,個老公又傻又hea但樂天派

佢哋都係面對如何適應新生活問題,新環境。

佢哋生活冇問題,有嘢做,個女返緊學,就算之前都有part time送貨。但肥婆係象牙塔到回到現實,對現實不滿成日屌鳩佢老公。

即係公務員/教師/公營機構之類嘅人,好多高估咗自己。依個故事係可以警惕下啲人,要做多啲準備
連英文都唔識 咁都有12000一個月
仲搵到2層屋住
證明英國真係餓唔死人

觀眾如果識得睇 真係好鼓勵到自己移民
條女太好人
香港都好多連屋都冇,要訓街,食二手飯,關心個可以洗50萬既家庭,不如擔心下香港有難處既人先,40萬人失業
唔使睇內文都知咩用意
居心叵測
其心可誅
搬石頭砸自己的腳
係囉
我身邊去左英國果d
生活都好好
工作住屋都ok
最重要係個男唔識英文,好多嘢應該個老婆搞,所以個老婆勁燥
個男人真係差左d
咁簡單英文直頭cut線, 另外買電器嗰part真係幫唔落
好驚人走嘛
五毛不斷推post, 拉
0.5收錢辦事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞