黃師傅設計工作坊係咪真係有料?

126 回覆
2 Like 19 Dislike
佢係做開粗野 下價野
呢d 師父 醒在識修口野 美感就算啦
還好啦 條友好多老一輩執著,但幾鐘意佢會提出用櫃間房偷位

依加個個都用磚間房太傻 又唔係掛滿哂野 睇落靚仔 住落唔實用
你設計 佢就會講 我無包你呢d 咁既設計 又唔係呢個價
講得好

最好請幾個月 做埋師傅個份

連登仔計唔係盡個隻 , 係去到西客絕個款 。要你賺3位數個隻 , 一賺得多就放你上網
條友太9屎 牙擦擦 咩都屌上手做得唔好屌一大輪抬高自己 手勢黎講正常公屋料 唔好講咩設計好基本正常智商野

利申行家
佢冇話自己最平 同埋佢屌果啲位真係個師傅on9 如果唔係上手做到漏水 佢有得拍片咩 香港多黑心師傅唔係公開秘密咩
最新條片講執手尾就真係上手俾哂位佢發揮, 佢就醒, 當賣廣告, 蝕住做實則有賺
其實都反映裝修界真係好參差不齊
好多人都係求實用 希望可以合格以上啫
佢咪食正依班客
個堂膠珠鏈,不銹鋼木廚櫃門,光面白櫃門
回到80年代,笑死
隔音問題
用隔音棉唔會差過磚牆好多 同埋房門本身都唔隔音

認真上手做工咁真係抵屌喎,蘇底掉轉,明線又唔釘線,做條爛鳩線曹就算,可以上手跟本唔識釘線
無聊會睇下
無乜design可言
俾錢裝修見到條槽真係on9
睇片 好似唔錯喎 實用
正常薄身都可以,呢個槽好厚
條友應該係想用家私擋住啲電綫位 慳到皮幾野
我真係未見過明線會整成咁,最起碼都好似下面張圖咁,呢d 錢真係唔好慳

真係好癲慳果少少錢 大陸人都唔會做明線
呢排睇開佢既片
佢係sell實用多過美觀
佢堆客都無乜budget
個個比人伏完
你想整到幾靚
叫做儘量幫你用盡D位正正常常生活到囉
其實黃師傅我個人係ok
可以俾人參考 舊派做法少問題但個成品大致就係咁

想起到有特色又特別 錢同時間都要多啲 仲要犧牲一啲空間保證有走盞位 好多想平又想特別畫到天花龍鳳最後不似預期就係好多時因為咁。

啲無良設計公司表面為你盡做 但衰左既損失又承擔唔起 我覺得係呢行為人垢病既主因 但件野唔大路 由設計師監工判頭工廠都係要另一個級別 唔係把口講就係。
睇過佢有段百幾尺屋用盡空間個兩集
個單位最值錢係幕牆個邊既景
佢幫人用木板遮左一半黎整長櫈, 笑左

原本係咁

變左咁
記得個單位好似得80呎
不過真係好柒 連山景都冇埋
邊夠200尺做四個空間犀利
利申。設計仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞