港女為打卡踐踏日本花田

271 回覆
474 Like 18 Dislike
所有衰野都係賴哂落中國人香港人係高等人種唔會做呢啲
一定全部係外國人黎
見啲日本新聞comment一有咩衰野都一定覺得係外國人做先
唔知有咩企圖
日本不嬲都係咁架啦
捉到你有份, 就入晒你數
依段野電視又播, yahoo又有, youtube又有

其實今朝有唔少日本人都po左出來
不過無即時放出來姐
而家見有人講咪講下
等cctoy又可以FF下人地點樣老屈自己
此外,《南華早報》於網上以英文報道涉事港女時,指三人分別姓Xu、Liao及Zhuang,明顯是中國普通話漢語拼音譯法,並非台灣國語拼音,更不是香港慣用的廣東話拼音,因而引起一些香港網民質疑,三人根本是大陸人或新移民,而不是土生土長的香港人,故用「港女」一語來形容她們有欠公允。[2][3]有網友在facebook「大埔TaiPo」群組爆料指,其中一名涉事女子居住於大埔,曾就讀於該區某中學,在港居住廿多年,根本就是土生土長的香港人。《南華早報》及後修改有關報道,將三名女子的英文名字改回廣東話拼音,撰文女記者事後在twitter上發文承認自己用漢語拼音翻譯三名港女的中文名字,並為事件道歉。[4]
唔怪得知個人簡介冇寫國籍啦
我查過,得,不過要用商務之類,但唔係旅客。
所以我覺得奇怪。

3月1日起,日本更解除部分入境禁令,特許部分地區(包括香港)合資格入境人士只須完成3針新冠疫苗接種,即可免除隔離!目前只接受商務、留學及有長期逗留資格人士,不適用於旅客。未完成接種3劑疫苗,或沒持有有效的疫苗接種證明書,入境後必需在家中或指定地點自我隔離3天,3天後如自行檢測呈陰性可解除隔離。日本政府宣布3月14日起,每日入境上限提高為7,000人
傻西都知係日本讀緊書既香港人啦
咁認真,真心膠定係弱智?
講得幾岩
香港人咪又係中國人
共產黨行緊派支那人去世界各地自認香港人做埋啲衰嘢,之後得全世界都憎香港人之時,真香港人唔敢再自認香港人,迫真香港人認自己係支那人
影鳩衰晒
其實佢地世界觀好細,識得最多係美國 巴黎
唔好話支那同香港,好多連台灣香港都分唔清,亦都係wfc

幾年前去多好多 宜家睇落好似踩到爛晒咁
一定係腥香港人啦
一係就支那扮香港人
真香港人係優秀人種點會咁做
我地大和民族一定唔會做呢d咁冇公德心嘅行為
雖然講流利日文但一定係入左日本藉嘅外人
咪撚玩啦
有冇住過日本識過香港人架
講真見到啲花咁靚點捨得踩
依家自己都又係花園種花知道要用幾多心機,生得靚啲嘅草我都唔係好捨得
果然係香港人鄉下有優良遺傳
唔排除呢單真係唔係香港人
但真係冇必要講到香港人=神仙咁
中國香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞