[苗撚準備]以色列研究:第四劑輝瑞效力只有四周八周後幾乎消失

176 回覆
156 Like 12 Dislike
見過個呀叔後後生生6x 歲,雖然有慢性阻塞性肺病,發展到肺氣腫,但都只係on set 左兩三年,平時唔駛氧氣,用既氣管藥都好低,低過啲哮喘細路。

就係個係台灣既囡唔同意佢打復必泰,最後中招死撚左。

之所以話三針正常,係因為大部分病毒疫苗都係兩三針先build up 到長期抵抗力,例如rubella、乙肝等。

乙肝三針打完都係有機會中乙肝,身體太快唔記得,抗體冇哂咪抗加強劑囉,好撚正常,你睇醫生醫生叫你打乙肝你咪又係會打,跌親去急症室咪又係打三針破傷風,個啲又肯乖乖打架喎?

連登仔咁多無知,靠連仔仔光復就真係算鳩數啦
其實無民主真係好少事
清朝個陣封建帝制 又唔見當時D人屌政府獨裁?

呢啲免疫曲線中三bio 教,理論上3針(科興除外)已經夠幾年以上既記憶,就算記憶弱抗體產生較慢都夠防止身體發展到重症,4針就真係多餘啦
香港廢專家:利多於弊!打!打!打!打!
支持每日一針,德國個阿伯打九十幾針都未死
究竟係疫苗好安全定完全冇用
五年後,第九十針根本係必須
又反苗
個女又信咗科興溫和傳聞?
香港班專家仲諗緊第四針,咁樣叫佢哋點跟。
日本帶狀皰疹(俗稱生蛇)患者急增 多宗病例中患者均接種武肺疫苗
https://lih.kg/2956417

日本好多人打完三針後生蛇,點睇?
你無知定反苗撚無知呀
搵乙肝病毒同冠狀病毒比
一嚟乙肝病毒變種慢過冠狀病毒好多
二嚟乙肝病毒傳染性低好多
仲有主要原因係貧窮國家唔夠營養先容易因乙肝死亡
部分人中咗好翻都唔知仲要抗體有效期長過武肺好撚多

你打緊果支閪瑞,係用早期武肺mRNA排序去整
面對不斷變種既冠狀病毒
根本就唔可能做到長期保護

打多十針八針啦苗撚
唔係開呢隻多過MSD咩?
明明我哋文科仔最醒

兩個月打一濟我屌你老母
發達大計,製作疫苗飲品
好似益力多咁,得閒飲返支,頂下癮
唔死咁多人點行大重設控制生存既人?
苗撚:個別事件
真係打針當飯食
再打多支囉, 驚西
打多d~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞