[苗撚準備]以色列研究:第四劑輝瑞效力只有四周八周後幾乎消失

176 回覆
156 Like 12 Dislike
一個在以色列進行的研究指,接種第二劑輝瑞BioNTech新冠疫苗加強劑只為長者提供短期保護作用。

有關研究在《新英倫醫學期刊》發表。研究人員分析接種第四針疫苗的以色列的長者數據指出,接種第二劑加強劑後,預防感染Omicron病毒的保護力在注射後四星期開始減弱,並在第八周近乎完全消失。

至於預防重症方面,第二劑疫苗的保護力至少可維持六個星期,但未有足夠時間研究疫苗的長期效用。研究人員的結論指出,第四針疫苗看來只能提供短期保護作用。

苗撚會唔會定時定候上電?
3 doses are enough and needed.
其實清洗40億人口真係好撚少事
2戰果時得26億人口, 又唔見當時D人屌地球太少人?
你反苗?
咁咪打5針囉
佢地只會鬧您唔信科學,反苗撚,自私撚,口口聲話疫苗有用,但自己唔去打第三枝第四技
反第4針,3針係必須但一定要係mRNA 針
相反而家香港有800萬人口就無撚端端多撚左個本土派出黎屌香港太撚多支那人啦
咪姐係80億人口過多囉屌
所以咪要打第五支囉

你哋反苗唔識用腦諗下
咁咪一個月打一支
打多冇壞
每兩個月打一枝
一冇效就打多枝
德國條友打70幾支都未死
打第五針就解決問題
Pfizer隻藥都話頭5日內食咗
臨床研究1個人都無死過
根本已經有藥醫
好多副作用wo
87支呀
根本疫苗護照就係business嚟
歐美日拎omicron滅活埋佢,
然後當商場入口噴霧機又好, 派完叫人自己搽又好, 咁係咪仲好

好過打入血管, 又唔駛嘈mRna點?
稻草人慢慢打
個個月打一針咪得囉
咁奶lift掣被人拉咗果條友要拎諾貝爾醫學獎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞