[苗撚準備]以色列研究:第四劑輝瑞效力只有四周八周後幾乎消失

176 回覆
156 Like 12 Dislike
但未有足夠時間研究疫苗的長期效用。研究人員的結論指出,第四針疫苗看來只能提供短期保護作用。

咁快可以jump to conclusion?
一個月打一枝就保平安
每月一針
其實都on撚9既
都講到明唔係為XI變種研發架啦
想點有效姐
吓?而家先第四針?不如每日一針啦咁樣先可以有長期保護作用,藥廠又有錢賺雙贏
苗撚有福了一個月可以打一針
第五針
反苗智障又如獲至寶啦
下唔係苗撚先最開心咩?支針對老人防到重症四星期喎
有效喎

唔係一巴巴車落我哋呢d反苗撚度咩?
可能真係我太癲啦
翻譯版(怕真係唔知)
4.可能副作用
像所有藥物一樣,這種藥物會引起副作用,儘管不是每個人都能得到。 沒有多少人服用過 Paxlovid。 可能會發生嚴重和意想不到的副作用。 Paxlovid 仍在研究中,因此目前可能還不知道所有風險。

常見:可能會影響多達十分之一的人
腹瀉
嘔吐
味覺改變

上面有人話有醫生同佢講口服藥會有嚴重副作用
仲有呢篇文助證 但我就真係睇唔出有咁講
可能真係我太癲
不過你睇吓必理痛可能寫既都差唔多

而關於以下你講呢樣:
但係打針嘅副作用就講到 100% 出現咁
可能都係因為我太癲 我就真係冇講過

利申:正常人 應該唔癲嘅
錯晒 人口減少應該係自然減少而唔係用疫苗疾病去減少
你睇返西方知識水平高嘅國家生育率會自然降低
中國 印度 不停生咁多 只係因為佢地知識水平低
而家中國後生開始躺平唔生仔 已經反映咗人口係會自然減少
你直接去輝瑞個網睇paxlovid
D副作用係有
但個人唔覺稱得上「副作用大」
最多得咩味覺障礙dysgeusia 叫大d
其他副作用得1)肚屙2)高血壓同3)肌肉痛myalgia

咁都叫大嘅話
打針啦大家
不舉 精子變弱
m痛加劇
m血急增
由正常黎m變四季m
之前臨床1000個人食過,得4個主要副作用
1)味覺障礙(dysgeusia)
2)肚瀉(diarrhea)
3)高血壓(hypertension)
4)肌肉痛(myalgia)

~1000人食,得9個重症,但death rate=0%
相反食安慰劑placebo,60幾個重症,17個死
死亡率
食咗paxlovid=0%
無食=~1.6-1.8%

值搏率勁其實高
但香港唔多開呢隻,反而鍾意開另一隻會誘發癌症嘅默沙東,完全唔明依家做緊嘜
無知真係可怕,就係你呢班人害撚到幾多人雞毛鴨血,家陣講到明打3針夠都屈鳩我苗撚,其實你地細個打啲MMR 卡介苗乜乜柒柒,打完,中左風未
無知真係可怕,就係你呢班人害撚到幾多人雞毛鴨血,家陣講到明打3針夠都屈鳩我苗撚,其實你地細個打啲MMR 卡介苗乜乜柒柒,打完,中左風未
收皮啦
你呢D正宗反科學陰謀論撚

4針點會衰過3針?
大把數據顯示4針保護力比3針好得多

搵出嚟睇吓?
佢地好多都係文科,冇得怪
抵抗力差就要打第四針㗎喇
有講錯
唔打兩次點減壓
免疫系統有問題咪值得打,例如用緊化療/ 愛滋病個類,老人家唔值得打啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞