Kiki & May兩條友其實點維生

491 回覆
845 Like 38 Dislike
你班on9粉
佢地一個月view數加埋100萬都冇, 唔係收入應該得1萬左右咩?
當佢加埋其實廣告收入, 最多咪2,3萬
好似之前有介紹過 endclothing & mr porter 買
唔好睇d唔睇d...

網紅Ming仔追薪150萬 官:合約寫明月薪可以是零
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200623/mobile/odn-20200623-0623_00176_054.html
但法官指合約中寫明他可獲:「每月『不多於』廿五萬元基本薪酬」,即金額可以是零元
他由一七年四月開始要親自打理自己事業,該月亦只能賺取五萬元
愛回家 - elaine
琴日就好奇開下佢條旅行片睇下
九成時間影緊背脊行路
鏡頭震過汶川 講野極悶 自問都係歷史撚

anyway睇佢地咁樣柒都幾開心 差啲sub左
10幾廿個户口
咪9up啦, 一個廣告幾皮野
咪繼續唔好信囉,youtuber比你地想像中搵更加多
Ig出文字post廣告已經幾皮,如果要特別拍片/影相都8萬10萬起跳
痴撚線 人地掉上YouTube 都要比你地屌
兒登仔真係好恐怖
你覺得係就係
無錯, 個個都咁有深度咩...
輕輕鬆鬆食瞓玩, 咪就係食正大家鐘意個type
我想知你睇咩youtube channel 咁高質素喎
條友啲講故技巧幾正,有時明知佢鳩吹都會想睇
之前有個做廣告嘅fd 講IG post 係同like 數掛勾,仲有youtuber 收得最貴係笑波子。
開緊live開咗九個字加入會員俾貼士都應該有4000
仲要係最高峰3000人同步睇緊 大癲
YouTube 會獎勵youtuber 留住觀眾係youtube 平台 同埋令觀眾睇YouTube 網頁既廣告
Live 其實係有錢收 今次佢地又賺唔少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞