one ok rock到底幾時出歌

1001 回覆
263 Like 22 Dislike
幾好聽
到底係咪taka女朋友
希望佢快啲脱單
唔係山本彩咩
山本彩單野已經成10年前
呢個應該係遠藤政子 Masaki Endo,係Model嚟
差佢未結婚
one ok rock都算係導我入rock甚至metal圈嘅band黎。由最初nobodys home果類去到the beginning同mighty fking long fall真係睇住佢到成長。估唔到我由當初聽pop變到聽deathcore,佢地返而調返轉頭

最近佢地呢兩張album我都冇聽lu,我相信佢地好多fans都換左,睇怕佢地真係要轉名
完全明你講咩 由佢地傾向pop風到比人笑OOP我都一度好反感 但我又唔覺得係倒退

作為fans 講真我欣賞佢地貫徹始終做自己既音樂 由日本市場打入歐美市場 到唔同曲風既探索 雖然自己都會覺得舊既OOR真係好撚正 但一隊敢於做自己既band同純粹做fans心目中形象既band相比 我寧願揀前者 唔服輸做自己呢種反叛心態唔係先係rock既中旨咩

而且你舉個三首歌對我黎講係神曲等級 就算係以前都未到首首咁神 當然新album有呢種等級既歌都係我既心願

如果今次taka講明OO”R” is back 最後都pop哂成個album我就真係無野講 心死
暫時新專輯呢幾首 個人覺得高質過上一張專輯
唔知係咪聽咗全英版本先 我覺得好似好聽過日版
期待首Vandalize 睇interview佢地話最鐘意呢首 希望係rock嘢
仲有mad world
個名都咁應該唔會係抒情/pop掛
唔好俾咁大期望我plz
我估佢係Mighty long fall+ Bombs away
兩首嘅live都正到黐線
最後成隻碟都pop
Let me let you go 越聽越洗腦
定啲黎..仲有一半未出
Ambitions 2.0
有taking off 或者 20/20 個類野我都收貨架啦
呢兩首嘅17年live版
好野一定留最尾嘅 你話係咪啊Taka
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞