one ok rock到底幾時出歌

1001 回覆
263 Like 22 Dislike
暫時對free them冇乜feel
無期望下 新碟又幾好聽
整體Style 似 British Rock
呢首算最pop 我都覺得差少少
不過有得聽佢同teddy爆下高音都ok既
When the turn the lights on 好 Queen
同埋成張碟啲歌type都幾多元 但又不失rock味
而且唔少歌都有吉他solo/多吉他 以往啲碟都好少咁既arrangement 真係要live聽先多啲
總結係我覺得OO”R” is back呢句係對得住大家既
Taka 原來冇fake到大家
原來首When They Turn the Lights On 係國際版隻碟最尾果句都係日文
死忠
出咩歌都撐
呢隻碟係比EOTS rock返 但唔係我想要嘅Jrock
neon好正
唔會玩翻以前嘅jrock啦佢哋
重複做同一樣嘢從來都唔係oor嘅風格
我都係掛住以前j rock風格
不過今隻碟都好過上一隻
冇咩野都係聽返MFS算
想知要買咩版先有埋acoustic jam video
買咗國際ver 就咁得CD
日版嘅初回限定
不可逆リプレイス
King and Ashley拳願阿修羅主題曲 應該都出名
個人最鐘意係君のいない夜を越えて
啲詞好似係唱比Taka咁
MFS最出名應該係不可逆リプレイス,Missing You同Reviver
Btw個人最鍾意Black Rail同モノクロエフェクター
細佬把聲都係唔係好岩自己口味 不過歌是唔錯
好耐無落去買碟
以前信和地庫果2間CD鋪成日早4, 5日就翻到貨
日本碟通常星期三出,佢早一個星期六已經見街
唔知而家武肺之下係咪咁勁
啱啱先發現原來英文版冇Broken Heart of Gold
記得信和好似賣得幾貴
我一開始都係去信和訂日本碟
之後用cdjapan amazon發現計埋運費都好似仲平啲
仲要送埋上門
個人推介無告
今隻你都係咁買?
今隻冇買
我上次買碟都兩年前
我啱啱睇amazon jp有初回版同埋免運費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞