返個intern叕中伏

95 回覆
39 Like 13 Dislike
有人喺上面講咗啦
佢用虛線框框打出嚟唔知你哋睇唔睇到
WhatsApp 唔係official documents,
冇法律效力,你有email都仲好d

所以點解d人返工一定要下下出email,
冇email就唔會開始做野

同埋既係細公司好多時會將d重要野射比新人、pt、intern做,
因為唔夠人+慳錢,
往往會搞到一pat屎咁,
所以先至話FG/intern要返大公司,
如果唔係會學壞手勢
Nono, 咁樣你未必好快睇到messages,
同埋有d PR公司會有手提電話津貼/電話費津貼(夠你直接上台)
喺學校招聘平台上面搵嘅以為信得過

間公司大唔大, 唔大既話多數都係去搵平價勞工
比你早啲睇到msg 係為咗?

樓主貌似係PR行業 咁可能第一手資訊 速度係緊要嘅,但如果樓主日後從事其他行業的話 公私分明會對自己好啲。

我都係PR行業,呢行d客凌晨都可以搵你,
如果係大單野,要立即拆彈
對於PR呢種 成日被客要求'first aid'嘅行業,有啲問題想八掛好耐。

既然個客會突然搵你嘅,有冇諗過訓覺係多餘?

定係覺得自己訓覺時候會有buff — 永遠唔會撞上個客搵你?

人哋老闆公司名臭咗改個名又出嚟呃人好易

你應該影低條友個樣同留佢電話號碼,咁樣爆料先會增加佢再呃人嘅成本
好,我再同佢講吓
辛苦了
睇到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞