比濕疹搵到想死

131 回覆
14 Like 0 Dislike
我會認住omega-3
試完益生菌無就就試下佢
就當我係白卡鳩Up,你信我講唔去敷又唔會點樣既
但係如果係個醫生鳩Up,話者根本唔係個個病人都適合
你走去信佢敷咗漂白水一個唔好彩會有乜後果?
自己用吓腦諗吓啦

如果係你去睇醫生個醫生睇過你個情況叫你咁做又唔同講法
咁所以我都係提出一種經皮膚科醫生証實嘅方法
係啲人咁大反應去質疑我呢個方法
自己皮膚自己負責
有需要就去睇醫生聽從專業意見
仲死撐 皮膚科醫生上電視鳩嗡?
當然都係嗰句
請聽從自己個人醫生嘅意見
呢到所有人俾嘅意見都係無責任
佢連Disease同Complications都未分得清楚,講黎都曬氣
個個醫生推介都帶咁大個頭盔就知呢樣嘢有佢個風險唔係個個啱玩啦
漂白水本身都有危險,萬一稀釋錯咗分分鐘唔係加重病情咁簡單
有冇睇到啲醫生全部都戴曬頭盔啊?
樓主有冇話過自己有二次細菌感染吖?
剩係叫人敷漂水又唔Copy埋個頭盔俾人
祝你早日康復
認真答,試吓中環楊志強,我同居女朋友天生有濕疹,全身有,好q嚴重甩皮甩頭髮,我屋企人都睇唔過眼,帶咗佢去試真係真係好到正常人咁,雖然都要keep住用佢d藥膏,但佢起碼唔再失眠甩皮
真心試下,但係要有心理準備第一次好q貴,唔單止d藥第一次會乜都俾支你試,仲有個第一次睇症費
我女朋友係上年暑假book到上個聖誕先有得睇,真心要試吓,加油
用椰油試下,椰子油係超級食物黎,詳情google
有冇藥名
要keep住搽,咁唔搽係咪會反彈
類固醇藥膏?
佢俾好多種藥,但消耗最多係佢配嘅Vaseline+類固醇,搽完再復診佢就俾我女朋友一個低d濃度但係多d份量嘅vaseline+類固醇
搽頭嘅有支特效洗頭水,復診就叫我地唔好再日日用,3日一次,其他日子用滴嘅
仲有搽面冇類固醇嘅藥膏同埋專搽嚴重嘅藥膏,但係好小,通常慳住用
有時皮膚出水 睇過幾次之後都返發 點搞
巴打食咩牌子supplement可否介紹下
CGN同Solgar,iHerb買的
揀選準則係
1) 多人買
2) 劑量可以少啲就少啲,唔想超出建議攝取量太多,尤其係脂溶性
啲黑色素時間耐會自然退
搞掂復發問題先
加油
用類固醇止出水之後就轉用冇類固醇藥膏繼續搽
唯有係咁 有時好撚痕
好返後有冇巢皮? 點先可以變返正常皮膚?
時間 , 保濕
代謝率
有無人聽過非洲人會有濕疹?
好似得亞洲人先生
同埋有濕疹既人係咪好少出汗?
濕疹同出汗有咩關係
我有濕疹亦都好易出汗
唔知會唔會排唔到毒囉
我好少出汗

我覺得可以集合10,000人做問卷
睇下有咩mutual factor 係會導致濕疹

有無人可以一齊研究下點set問題
用類固醇只會一直loop
爛肉出水>搽類固醇㩒住>停用類固醇>又爆過

已經係叫類固醇反彈/類固醇上癮
格硬令傷口埋口 問題冇解決過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞