比濕疹搵到想死

131 回覆
14 Like 0 Dislike
係,所以我每個濕疹post都一定會講,未必會令你好返,但絕對做到舒緩效果
我果款
痕係因為皮膚發熱
解決方法
沖涼D水唔好咁熱
沖完即搽薄薄地嘅潤膚膏
瞓覺唔著底褲因為通常條腰最熱
戒糖
少食蛋白質豐富食物(蛋奶豆海鮮)
戒煎炸熱氣食物
睡眠充足都幫到手
真係發作得勁就要食藥同搽類固醇藥膏
打完即刻生咗蛇
好彩只係手臂無乜嘢
等我研究下cbd cream 先
沈祖明
巴打用緊邊隻牌子既CBD Cream? 我手掌腳板有濕疹幾年,睇左好多間 皮膚科都搞唔掂
皮膚科醫生上電視都係叫人咁做
大前提要知自己係細菌性濕疹
上兩年,話加多左氯氣落水到,成身啲濕疹爆到仆街。
應該真係關事,Btw 我都係食薑黃素叫做控制到
哩招失敗率好高,可以成功既條件都好窄,
用普通梘液對濕疹者黎講都好受影響,更何況漂白水哩啲咁高刺激性既科學品?
濕疹真係唔係一招百用,
個個濕診既主因同受控方法都失之毫釐,差之千里

醫生話對你有用,唔代表對其他人有用。如果個個人主治方法都一樣,唔使睇醫生啦,我撳多兩下虎口位咪得。
傳染病學權威醫生夠上電視叫人帶兩個口罩防omicron 啦🤡

Ching可以睇下哩間 我都係手,不過手背
夜晚我係搽完呢隻,再癡膠布,然後揾啲繃帶固定佢,等我夜晚唔會痕到r醒
我夠膽講,用佢呢招work嘅人唔係濕疹,係生癬或者單純粹個身污糟。
好痕好想R 最近又戒緊類固醇唔想食 搽cream有好少少但係都阻止唔到佢係咁出 聽講田心日辰nmn有用諗緊要唔要試 有冇ching知有冇其他藥都有用?
我細個都有濕疹 最近呢兩年又爆返
本身淨係隻眼附近有
最近手腳又開始爆
一直用呢隻藥 但係會好撚痕
頂唔順先用類固醇
好想化妝扮靚
你好,這是《自殺.自療.互助舍》。看來你已累積了不少負面情緒,是嗎?人就好像氣球一樣,若積存的鬱結和壓力太多,便會有爆發的一天。何不暫時停一停,到我們的網站
www.help4suicide.com.hk 。 那裡有一些勵志故事和有趣短片,你可以隨心看看。你也可以進入網站內的『Chat窿』(星期一至五:下午4時至凌晨1時;星期六、日及公眾假期:晚上8時至凌晨1時),讓我們的義工為你加油打氣!

我們願意聆聽你的心聲,伴你一起走過這段艱難的時候!只因『晴天雨天要樂天,難關難過總會過』!

《自殺.自療.互助舍》
我前排都有
去藥房買咗隻叫潘氏三清濕疹王天然西草本沐浴露沖涼
再搽pXysiogel calming relief ai restoring lipid balm同食鋅片
而家已經好得七七八八

試下依隻先,希望ok
呢隻仲毒過類固醇...
唔好搽咁多類固醇喇
中醫斷到尾架 搵馬俊豪啦 政府野 我老婆都斷到尾
揸藥膏冇咩用
反而早晚用凡士林仲好
認真咩
睇專科開呢隻同類固醇
認真非假膠,有冇諗過移民第二度?
我呀妹去澳洲working holiday, 佢話佢啲濕疹去到個邊完全冇發作,幾個月都勁舒服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞