黎緊要裝修,筆直25萬唔知得唔得

222 回覆
4 Like 77 Dislike
8000? 執灰油漆?

呢個價就叫抵屌啦

師兄有無得近影牆身 想睇下去到咩質素
8000只是物料轉用立邦灰ja,油油另計
我計自已買料都要7k多d,就8k叫裝修公司買埋
原來講到尾係要自己做
8000轉立邦灰 你全鏟批三層?
做乜咁傻豬 膩子灰做兩底 一層藍蓋或立邦灰做面咪得
批了3層立邦灰,幾厚下
諗諗下唔對路 比盡都係130平方米 7桶一層 21桶3層 21桶x140 都係3000蚊 計埋運比盡4000….
牆及天花鏟加油48k,
已入伙3個月了
講多無謂,列d item 出黎比大家參考下
我已找了4間報價
個時裝修好旺

最終呢間叫無鑊氣
3個零月
幫我趕在過無前入伙
我個時一間房可2隻色唔使加錢,唔計天花
就同你拆散計
打拆,1工,1000蚊環保紙清泥頭
打水喉坑,1工
重造水電,2工,水電料當3000 蚊
泥水補坑批盪,2 工
做防水,兩浸3000 蚊
鋪牆身瓦,3工
地台鋪地台瓦,1工 , 掃口1 工,所有瓦料當4000
馬桶3000 , 鏡櫃面盆連去水安裝 1500 ,花灑龍頭2000 ,熱水爐 4000 , 電制面 連安裝當1500 , 其他廁架安裝連料當 2000
假天花安裝連料當 2000

以上加計11工 x 1500 =16500
其他材料/安裝費用就26500
總數 : 43000 左右 , 仲未計換窗,有錯請指出
打拆,1工,1000蚊環保紙清泥頭
打水喉坑,1工
重造水電,2工,水電料當3000 蚊
泥水補坑批盪,2 工

4工+泥頭1000+水電料1500

做防水,兩浸3000 蚊
鋪牆身瓦,3工
地台鋪地台瓦,1工
掃口1 工,所有瓦料當4000

4工 瓦料淘寶料3000 防水馬貝料2000

馬桶3000
鏡櫃面盆連去水安裝 1500

馬桶公屋果隻1000蚊
兩樣連安裝3000

花灑龍頭2000
咩花灑黎 我用開800蚊

熱水爐 4000 , 電制面 連安裝當1500
呢舊錢唔慳應該要8000蚊

其他廁架安裝連料當 2000
不適用

假天花安裝連料當 2000
無假天花 油漆佬入黎順便批灰油漆 800蚊

人工你話1500唔駁你 無班底差唔多

我地有班底
打拆1200
水喉佬1300
泥雜1100
砌瓦泥水佬1600
浴具安裝佬1400

btw 當初我3萬無諗住包埋熱水爐
3萬換窗 連搭棚
6萬人工
4萬料 牆磚 窗台石 屎塔 其他雜費
冇換地板
300呎
講得全爆,要換埋窗同道門,你條數會加多幾多
一手交錢 一手交貨 實做到俾你
扣番熱水爐8000 飛棚換窗4000 門3000
btw 換窗特別用法 可以唔飛棚 2000搞掂都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞