黎緊要裝修,筆直25萬唔知得唔得

222 回覆
4 Like 77 Dislike
新手同問
舊到仆街村屋700呎
想換地板 油牆 起番廚房(本身無)
整水電 換曬d門
連埋廚房電器 30萬得唔得
你依啲叫判上判,唔係自己搵師傅
食水甚深
好簡單,你咪自己打個電話俾泥頭佬,叫人地開人工同你做,睇下人地做唔做

反正周街都係泥頭佬
冇水食做2工咩
有邊個會同你做呀 人地最小點都食15%
如果自己都做工程QS, PM咪可以叫佢地幫幫手比番錢佢囉
所以有經驗嘅師傅係會知做出嚟個效果,同個客講清楚先做。唔係應承左之後,做到一半話做唔到。

唔可以應承左個客但做唔到,個客唔滿意之後話個客西。

如果係做之前同個客講清楚唔 work, 個客堅持係咁做之後衰左都無聲出。

又咁講,有啲裝修公司做前乜都話得得得,個客落左叠之後先講個事實比你知做唔到,然後又開左個頭要個客硬食。有啲客唔受呢套,堅持要做得到,就變咗裝修師傅口中嘅西客。
d料全部淘寶冇話13萬唔得嘅
問題你個水係個價嘅double呢
村屋仲要睇下車到唔到門口同埋幾樓

正路30萬一定唔得,不過呢度連登嚟,10萬蚊連登仔都可能搞得掂
咁咪姐係我寫嘅第三項特徵
係架啦 唔識做既咪搵人地做
人地比人開價double 你都要食架啦
一係你識人可以唔收錢TIM
佢地呢d根本係想自己做埋判頭,冇話唔得嘅,搞得掂咪佢地自己叻仔
點解要食個100% 唔可以執啲40-50%嚟食
我夠知啲師傅要搵飯食啦,但咁撚貪心都唔覺做嘢會好得去邊囉。分明搵水魚
簡稱人傻錢多
車到門口 但3樓
好多野都想一次整
eg有隻玻璃趟門壞左想整番
但呀奶奶話30萬乜9都唔夠 呢樣又唔整個樣又唔整
正路係咪搵師父一次過報個價
驚報完 又話到時先加價個d
咁你收人哋就100% 人哋收你就15% 咁你就可以袋到85% 仲唔fatfat
仲要3樓就貴好多,d野搬上搬落已經多好多工,你睇下村入面會唔會有做開嘅師傅?唔係交陀地費可能都冇咗幾千
咁點解一粒藥先一兩毫子成本,但睇醫生收咁貴
咁不嬲搵到3間sub仔格價緊係最好啦
但個個都一定overprice

但係你預啲人咩都話唔識整
要自己落埋場
你不如睇吓政府俾咗幾錢出嚟資助某啲藥物先,同埋研究下咩叫專利費用同埋你都可以去藥房執啲非專利藥架
你用下個閪腦諗下1500-2000蚊一工係咪真係可以做到2-3萬一個廚房廁所啦 仲要未計料錢 調番轉以後有廚房廁所重新做 比2-3萬你搞掂佢仲好啦 你人工咁平都唔值錢
點解要搵泥頭佬 請個打拆佬咪得 現場搵個靚仔推車落樓下 上泥頭車咪得
請鳩up果條友黎做啦 佢平到咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞