黎緊要裝修,筆直25萬唔知得唔得

222 回覆
4 Like 77 Dislike
大把行業睇人嚟俾服務,特別係打工個班

不過我係想講就算幾唔伏嘅師傅遇著西客都會影響到佢最後嘅成品
3331 應該最常見
我果個 333 .5 .5
食水深到
油漆 5-6k 油個1-2幅牆
地板1-2萬
廚所2-3萬
清折一車垃雜咪2000幾 頂盡咪幾車 1萬到
https://www.youtube.com/watch?v=pyiPvPWm-0Q

會唔會考慮自己整特色牆?
先做後找數好難搵,有真係要推介一下
淨係批盪做瓦仔已經唔止3萬啦你真係9up唔使本
yes
唔一定要成套馬桶,可以只買日式厠板
仲要留電位
我3萬果個item係油漆黎 懷疑你真傻唔係扮….
無野 我自膠 3萬做唔到廁所全爆?
樓主報左個筆直出嚟,係依到見到嘅價實高
油漆5、6千淨油就得,剷底最少要40K
地台做瓦,工料加埋最少都5萬啦你睇下泥水佬幾錢一工再講
廚所2、3萬人工都未夠俾
真係睇師傅點諗,識有啲師傅知道個客有要求就真係會俾啲心機做,我好欣賞呢啲師傅,真係有日本丈人個種精神,你幾高要求都做到你無聲出。

真係做唔到都會解釋到點解做唔到。 (例如磚嘅質素,本身大小不一,砌出嚟條線會唔齊。) 而唔係一句係咁㗎啦就 hea 左個客。
#48 你自己講過d乜
正解 but 垃圾唔洗咁多車 一車800 比盡2車搞掂
西客真係唔會同你聽解釋,佢會認為係做得到就做得到咁照做出效果差,係客眼中就變左係個師傅伏。
呃鳩樓主我有乜着數姐

太平一陣爛尾或者做到一半要加錢唔好喊
你有錢冇要求咪係囉
睇大公司定細公司
大公司資金足第一期就唔會收咁多,有d一開頭又話訂料買料就多d
一般分3-4期
442,541,3331咁
我到就話3個月工期,咁我就3331,每個月一期,尾數等驗貨先比
唔洗打拆工?
佢地自己拆推埋落樓
4工人 + 2車800
大把著數有成70-100%GP喎
13萬俾多你
你搵到泥頭佬同你開人工做再講啦

你去餐廳食飯會唔會叫人地開工料同你炒個飯,叫佢收你平d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞