一人一樣細個好想要嘅玩具

1001 回覆
835 Like 15 Dislike
細個淨係夠錢買藍色果部

出暴龍機
呢set我差唔多有齊。
應該係見下面嗰盒有多幾個顏色
以為小朋友會鍾意
Rip
巴打加油
細個有齊4部魔法棒+變身器,連魔法舞台陣、皇家使者嗰啲都有
如果唔係大個之後諗住啲玩具都冇用dump咗我而家就係富婆

哈姆太郎屋
個陣小學雞 見污糟左拎去水洗 好似係厚機黎

應該冇乜人識,好似日本版barbie咁嘅jenny公仔
當年睇兒童雜誌見到覺得好靚好靚,鍾意到會特登剪報剪成一本書仔咁畀自己觀賞佢啲打扮
我好感恩同多謝屋企人當年想要嘅玩具多數都肯買畀我,唯獨是呢個香港好似唔多見,一直以嚟都好想要
最近有出
百獸戰隊盒玩第三彈
快d去買

除咗暴龍機之外,細個最想要仲有呢部
屋企人唔輕易買玩具,要考得好先有,但考得好果陣已經唔中意玩呢啲機仔,叫老豆買psp

最有印象係類似呢個
停車場連洗車抹車+車lift

不過阿媽有買比我
成日玩洗車玩到成地濕撚曬
其實就算未dump都唔會賣
呢張真係經典
個陣係Carousell 捕左一排1200蚊買到不過隻牛小小生鏽

細過有親戚打算買比我,點知表妹又想要
玩具店得一盒,結果買左比表妹,自己差一步就可以擁有

細個好鐘意玩這類公仔屋,特別係美少女戰士
當時買齊左五間細屋,係差這間大城堡
痴線本野可以keep到咁新
玩sculpey
有新紅色 玩要刷左邊個柄嘈到仆街
成個post都係回憶
因為Doremi嘅玩具好少出復刻,有錢都未必買到,所以炒到勁貴。同埋Doremi啲玩具嘅做功其實好靚,絕對唔輸俾依家啲玩具(細到冇得買玩具,大個想彌補返呢個缺失都咁難)

美少女戰士反而成日都有出復刻版嘅玩具,要搵唔算好難,所以冇Doremi啲嘢炒得咁勁

同理,初代嘅光之美少女、魔界女王候補生、雙子公主嗰啲嘅玩具都冇乜點出復刻,所以一樣炒到好貴

Jenny有出過香港小姐版!
記得係喺Jusco先會見到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞