(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡 18

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
上到PEPPER唔知係唔係無預約 呀大哥好似想趕人走咁
請問香港邊度可以入手celluloid 10eyevan?
除左新黑,香港仲有咩地方有matsuda睇?
仲有咩圓形框既牌子推介? thanks
想問zeiss clearview同hoya 雙非球 邊個質素好d?

利申:650度近視,250度散光
近視500度
見中價價位框oh my glasses tokyo唔錯,想配返副
想問係唔係建議日本網買返黎,再係香港配鏡片?
想請教下大家有無全視線既漸進鏡?
想幫爸爸配一副
如果有可唔可以比埋參考價錢?
https://eshop.optical88.com.hk/hk_tc/optical-88-frame-transitions8-progressive-lens-package-1850
post 88唔知會唔會被人X,參考下啫

https://www.owndays.com/hk/zh_hk/services/lens
遠近兩用漸變焦鏡片 + 調光變色鏡片 應該都等於你要嘅嘢?
啱啱換clearview
同Hoya 差唔多價
咁緊係要蔡司
想知技術上有咩分別
雙非係至少20年前嘅發明

依家間間鏡片公司都用freeform技術研發
選擇鏡片嘅時候雙非唔會係考慮嘅因素

一係就買非球面鏡片 一係就買freeform鏡片
除非唔使加錢就有雙非

Clearview將個人化鏡片技術用落普通庫存單光鏡片

用庫存鏡片嘅價錢就可以享受到個人化同埋freeform嘅技術
好抵屌
前排周圍試眼鏡,有兩間鋪話clearview 易花,唔知真定假
想問clearview係用dvp?
配咗對東海 luntina 點解都喺咁黃嘅
想知而家深近視深散光有冇得薄鏡片?
多謝巴打解釋。
請問同樣價錢,會遺clearview定hoya雙非?
另外cleaview易花係咪真?
有dvc dvp 同blue guard揀
有冇落埋blueguard,想用消費劵換
收到
Budget$3000零蚊仲諗緊配咩好
深散光近視配三副=唔深散光近視既四五副

想請問下巴打絲打,有無類似KV105既幼框皇冠型(上圖),因為我見大部都好似比較粗,999.9有隻似既s763T(下圖),但好似香港無得買,有冇其他好推薦🙇🏻🙇🏻🙇🏻?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞