(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡 18

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
點解呢度成日推新黑嘅

想問平民小小Owndays得唔得
款多任試冇壓力
就係咁
有冇人睇Dita united點拆鏡配開間眼鏡鋪好遠好日都唔會出去
因為有新黑打手 睇款嘅話去都冇乜問題 驗眼就祝你好運
鬆粒螺絲咪得
唔該 我本身得散光
我想問防藍光眼鏡片係唔係好易花
我一年前配左一副 戴左一個鐘頭都無就花左鏡片
再配返無再花
今年我驗眼 度數唔同左 睇野好左
今日再拎眼鏡又係一個鐘都冇
返到屋企又見到花左少少
想問防藍光眼鏡係唔係好易花
同埋 係唔係因為戴口罩 個鐵線整花左
同埋想問如果花左都照戴係唔係會影響對眼
如果唔換 有無方法可以修補花痕
因為配一個鏡片好貴
咩牌子咁化學
荃灣有理工驗眼師
荃灣係咪得一個驗眼師?日日都係度?唔想去到唔係理工驗眼師
打去問
屋企5副都係粗框鏡 除左有副訂左未到既 丸山正宏之外
諗住買副中金戴, 睇中左bj classic CRAFTSMAN EDITION shinbari (c1-1t)
仲有冇巴打 有類似既 option 介紹下
https://bj-classic-collection.co.jp/en/product/shinbari-sh-c548/

唔該師兄師姐知唔知呢支野邊度仲有得賣?之前DONKI 有依家見好耐都冇返貨。。。
邊度驗眼好?
理工大學
Donki應該仲有得賣 可能執咗位啫
另外見過藥房有 同埋hktvmall search “soft99 眼鏡”都有
係咪姐係呢個

google理大1驗眼勁多唔同網址

https://ocwb.polyu.edu.hk/OptometryClinicWebBooking/
好奇一問:你戴眼鏡唔係應該喺口罩外面?正路鐵線唔應該掂到鏡片
大家會揀邊一副
大家會揀邊一副
夾錯圖

我就係唔知點整花 得個鐵線最近個鏡片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞