出街食完飯就俾人盜用信用卡

316 回覆
918 Like 34 Dislike
可以waive,同24萬年薪,姐係Gold Card果d申請黎都罷啦
講又講到未必關事
又開曬名叫人唔好去
覺得真係間鋪咪搵返間鋪睇cctv
老貓又燒鬚
通常偷嚟買bitcoin
你算碌得少
上個月我比人盜用debit card碌左成500美金同400幾歐羅
師兄好有錢
應該係外國人唔怕麻煩,畀人盜用一定會追究

支那就傳承怕事基因,好多時候見被盜用數唔大就唔理,跟住啲安保UX就為支種整咗個3DS幫班垃圾
我又係HSBC,又係美金單
條仆街係咁碌左10幾次外賣
中間有1次大約2千港紙俾佢成功左
暫時冇收我錢,而家搞左3個月
用塗改液塗咗3位數啦
真架
張渣打卡比人盜用咗2次
海天晉有d單位的確好平既
唔涉及政治都唔會做野
中左木馬呀應該 有無亂禁啲link呀手機
冇用
首先錢方面
無卡交易盜用
只要卡主話係unauthorized 就得
除非佢自己白癡漏咗otp俾人否則銀行唔會要佢食
未到數嘅銀行會截
到咗數嘅銀行可以chargeback
食都係商戶食
呢個保障條款係發卡機構定除非銀行有非常極之充份證據證明係佢碌否則銀行冇得唔跟

至於話為拉人
樓主話餐廳有人出蠱惑純粹係懷疑冇證冇據
報警警察都好難因為你片面之詞就去要求人哋交cctv(你係高官權貴都可能或者會嘅)
加上亦唔排除有銀行system自己漏料搞到啲客俾人盜用呢個疑點
最重要個盜用係喺海外網站發生
淨係問人攞ip佢哋已經冇權做
查條撚
同埋法律上盜用佢信用卡呢個動作只係淨係盜用咗佢嘅credit
which is 唔算係實際財物損失
正常好似上面講銀行有機制保障唔會要佢食
所以更加唔算損失
佢哋一般亦唔會專登幫你再跟落去

所以報警都係嘥時間
除非真係非常十分之驚俾銀行老屈要揾警察落個口供做個證明留底以表清白
否則報嚟冇意思
銀行都唔會特別要求啲客咁做
通常就算數大都好銀行都係叫你填返張declaration話唔關你事寄返俾佢哋做filing
再出新卡俾你就完事
係大陸IT 垃圾先要咁多驗證
你窮姐
我認
唔一定關餐廳事 啲卡冇用過都可以俾人盜用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞