出街食完飯就俾人盜用信用卡

316 回覆
918 Like 34 Dislike
你就係果條偷卡狗員工? 告尻你先
坐返幾年啦垃圾!!
你做乜尻啫
都係帶住部手機就畀到錢方便啲
好多時我都問咗有無apple pay先
佢多數唔好意思攞我部手機自己走埋一邊碌
咁我就有得跟佢去部機度
保咩險?
實際上你損失咗咩?
off topic
十幾年前基本唔係大型網站,無paypal (當然你可以話咁你又信paypal)
都唔敢去直接入credit card

而家網上消費普及之後
大家既安全意識都好似降低咗好多
啲唔出名既網購/細代理(聲稱),其實同你自己開個website 寫段code 抄你牌無分別
話懷疑佢哋買物資就得囉
我想講樓豬呢個case最多俾CID係咁易查下就無得跟
一來用得USD啫係海外網站 海外網站除左佢地本地警察同國際刑警 佢地係唔會彩9其他地方既警察
二來就算睇CCTV最重要商戶肯俾你地睇 唔俾睇又要問法庭攞令 就算真係睇到CCTV咁又點 係真係影住個waiter攞撚住你張卡啊 不過佢攞住你張卡係幫你買單 佢望撚住你張卡記撚住你個信用卡number同CVV你吹9得佢漲咩?就算佢抄低又點 個CCTV唔通影到佢寫低d咩 佢大把理由推脫啦
拉完都唔會告啦
真心係 有次有條友仲話驚佢偷咗咩
大佬三唔識七攞走我張卡點知你想點
所以我出街卡索性黐埋後面嗰個安全碼
不嬲出街比錢一定用cash
電子野點信得過
我連payme都冇
獅子有嘅 但係要好深入先搵到個版面
lm
其實樓主有無諗過熟人做

上次有單結果拉咗個同居男友
唔會啦
如果一開頭就1usd 再試碌
以前試過 應該online買野流出
仲要個排勁多人都係Farfexxx到 有同樣事情發生

你話唔100%肯定
但就咬牙切齒po哂相

其實如果覺係真 咪返餐廳多口問一句
係真事 就幫到其他食客
獅子鎖卡超過60日就會同你取消張卡

岩先睇番個post 原來同業餘工藝師有得揮
無用架,好多年前試過
對於佢哋來講 對商家黎講
電子貨幣風險最少
第一唔使驚收到假錢(翻大陸你比紙幣啲後生都未必識分係真定假,老啲嘅就會唔願意收咁 不過摸到真都會收
第二唔會俾人打劫
方唔方便呢佢哋未去到關心呢一樣,前兩點可以唔少用真錢比較重要
所以佢哋啲Apps好撚慢都有人用
呢啲case年中大把喇
銀行會搞掂
唔洗本人出手的
屋企人試過去觀塘間大瀛喜定大滿屋食放題,找數俾個mk 仔拎左張卡去好耐, 過幾日都係俾人盜用買game 。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞