大家點樣克服"介意另一半既過去"

184 回覆
3 Like 5 Dislike

唔係 係佢地分手後 我地開始前
原來男人都係抵受唔到個誘惑 就算佢地講到自己係聖人都好

紅字好撚過份喎講真…
就算係事實都好, 都冇必要講出嚟
因為對件事根本冇幫助

點解有d人咁唔識得避諱?
男友都試過類似嘅嘢, 我屌到佢翻艇
呢個係尊唔尊重現任嘅問題
轉換係我開口埋口都提ex, 你又有咩感受先?

個陣我聽完都o左 成晚訓唔到
一諗到佢地同公司 日見夜見就好唔開心

咁絲打你呢個case又真係麻煩d
特別係佢地分咗手都仲咁…
不過老實講, 佢地係仲可以一齊嘅就唔會分開啦

下次再係咁可以試下同佢講, 你聽到真係唔舒服
睇佢識唔識做啦

冇架喇 你已經唔係佢一生中最愛 接受到就繼續一齊囉

依家唔係最唔最愛問題
而係尊重問題啫

岩呀屌
btw最憎係到食係到痾 好溝唔溝溝同事

我男朋友都係
個ex係同事
話散咗又大家都唔捨得又要鬥氣
佢仲特登同女同事好熟激條女又覺得對唔住對方

散得就灑脫啲啦
散咗做乜關條女咩事 洗乜覺得對唔住
雖然好耐之前但諗到就嬲
唉 我都係 條女幫過ex口爆過
雖然佢個處女膜係我破
但有時都會諗起 之後亂咁諗野 好煩
都唔知點樣可以忘記 點樣可以接受
以前啲嘢都變唔到嫁啦
咁咪盞2個人都唔開心
利申 依加就係咁 好唔開心
以前啲嘢都變唔到嫁啦
咁咪盞2個人都唔開心

自己一個唔開心就好 唔會同男朋友講自己仲介意 佢都改變唔到
以前啲嘢都變唔到嫁啦
咁咪盞2個人都唔開心

睇開啲啦
我都睇開過
但要諗下呢個人值唔值啦
我以前嗰個咪唔值 我又走去信咗
依加我好似心機做好
希望我依加男朋友會信我
以前啲嘢都變唔到嫁啦
咁咪盞2個人都唔開心

睇開啲啦
我都睇開過
但要諗下呢個人值唔值啦
依加我好似心機做好
希望我依加男朋友會信我

依家男朋友唔信你啲咩?
以前啲嘢都變唔到嫁啦
咁咪盞2個人都唔開心

睇開啲啦
我都睇開過
但要諗下呢個人值唔值啦
依加我好似心機做好
希望我依加男朋友會信我

男朋友永遠都會係你面前會扮哂唔介意 但點都會介意
除非佢係中出即飛果種人就唔介意
有心想發展落去點都介意
總之講唔講都死
以前啲嘢都變唔到嫁啦
咁咪盞2個人都唔開心

睇開啲啦
我都睇開過
但要諗下呢個人值唔值啦
依加我好似心機做好
希望我依加男朋友會信我

男朋友永遠都會係你面前會扮哂唔介意 但點都會介意
除非佢係中出即飛果種人就唔介意
有心想發展落去點都介意
總之講唔講都死

係咪同ex冇上過床都日日介意都係正常?
仲要明明佢自己都話嗰個男人一直都對佢好差,會打佢,但佢仍然肯同佢做,肯服侍佢,同佢試唔同嘅嘢,俾好多好多嘅第一次俾佢。而直到宜家絕大部份我同佢做嘅嘢,佢同ex都做過。

而最令我痛心嘅係,到宜家我想同佢試我未做過嘅嘢嘅時候,佢會用佢以前同ex試過,唔舒服而拒絕我。即使我理性嘅一面明白佢真係因為唔鐘意嗰樣嘢而唔想做,但我情感嘅一方面就好唔鐘意佢用同ex嘅經驗嚟拒絕我,我同佢嘅ex唔係同一個人,唔試過又點知同我做會唔舒服呢?

有時我會因為咁而係到諗,如果我係佢嘅第一個,或者佢就會因為無過往嘅經歷而好情願咁同我試。

其實我心底裏真係好愛好愛佢,我願意為佢犧牲所有嘢,好想一世留係佢身邊。但始終佢同佢ex嘅嘢會係一條刺,深深咁插入我嘅心到......
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞