大家點樣克服"介意另一半既過去"

184 回覆
3 Like 5 Dislike
如果佢ig仲有同ex既相,應唔應該執著於佢有無del....佢話del相係幼稚行為,因為del左記憶依然會係個腦到

可以唔del既 但唔好set public. set番private 淨係比自己睇囉

如果本身ig係private呢,姐係得幾十個人睇到

幾10個 如果係圍內熟既我都覺唔太好
講真新舊仔放晒係同一個ig真係貪馨香咩
如果佢ig仲有同ex既相,應唔應該執著於佢有無del....佢話del相係幼稚行為,因為del左記憶依然會係個腦到

可以唔del既 但唔好set public. set番private 淨係比自己睇囉

我都係咁諗,但係唔知點開口同佢講叫佢del好。因為佢多次暗示過覺得唔del係無問題唔想佢覺得我好小學雞
叫多d雞個心理會平衡d

我都係咁諗,但係唔知點開口同佢講叫佢del好。因為佢多次暗示過覺得唔del係無問題唔想佢覺得我好小學雞

Del相根本冇用,Del完又唔代表放低咗,Keep住反而會警惕自己唔好再犯錯。

放係Private IG度我覺得冇問題
如果Public 啲舊相真係對現任好唔尊重
比外人見到會點諗?

講啦 講左佢唔肯就
跟本唔需要克服 如果你真係愛佢 你連呢個念頭都唔會有

講啦 講左佢唔肯就

我覺得佢現階段應該唔會肯住,所以一齊耐啲先再要求睇下點
知道個刻一定會有啲失望有啲唔開心
會有種生不逢時同埋點解唔俾我早啲遇到佢嘅感覺
曾經都掙扎過究竟好唔好繼續一齊
但一諗到我哋仲有好多嘢可以第一次一齊做一齊試 兼且佢依家個人個心都係我度
就冇再鑽牛角尖諗埋一二邊 過去咗嘅嘢冇辦法改變到 將來先係我同佢一齊成長嘅重點
只要佢專一愛我 唔講大話呃我 對我好就夠

利申:絲
知道個刻一定會有啲失望有啲唔開心
會有種生不逢時同埋點解唔俾我早啲遇到佢嘅感覺
曾經都掙扎過究竟好唔好繼續一齊
但一諗到我哋仲有好多嘢可以第一次一齊做一齊試 兼且佢依家個人個心都係我度
就冇再鑽牛角尖諗埋一二邊 過去咗嘅嘢冇辦法改變到 將來先係我同佢一齊成長嘅重點
只要佢專一愛我 唔講大話呃我 對我好就夠

利申:絲

希望學到你一半

就係愛佢想佔有晒佢所有野先會咁諗
姐弟戀?

就係愛佢想佔有晒佢所有野先會咁諗

佢地撚會明咩 淨係會覺得你唔夠愛佢咋嘛

分手囉
搵個處就搞店
唔好搵更多detail睇
唔好無lala拎出黎講
有咩一次過問哂就唔好再提

知得更多細節又點 都係過去
但現在既感情傷左就好難修補
佢既過去係點我都管唔著
重要既係而家同將來

之前我都係咁樣諗
自己冇權參與/干預/介意佢既過去
佢以前又真係愛過果個人 點做都唔關自己事
但一到某時某刻會忽然間上左腦

客觀來講有兩條路揀
一係要求自己接受而家既佢
一係令自己變成同佢一樣有過去既人,改變自己價值觀
除非你有時光機否則再諗落去都係一樣

紅字無用
你唔係個種人走去做同樣野只會辛苦
好既 就事後覺得on9 唔好既分分鐘有陰影
姐弟戀?

開始同個女仔越走越近,但係慢慢發現左不為人知既過去。。。
知道左個心好唔舒服
知道左個心好唔舒服

知得愈多 傷得愈重呀巴打
其實我都面對緊差唔多既問題
男朋友同佢ex係同事 舊時拍拖同居
所以我訓既床都係佢以前訓過
用佢iPad睇野 見到YouTube search history又係佢個ex search既
有次我m到 話怕整污糟佢床
佢竟然答我 唔緊要啦 我ex之前仲漏埋m係到 唔駛驚

有次我仲屎忽痕去睇佢地wtsapp對話
原來分左手仲有去日本啊去長洲啊甚至搞野
真係冇諗過佢地分左手關係原來仲咁close
依家上親佢公司都見到個ex 個感覺真係
知道左個心好唔舒服

一開始係因為喜歡佢,想了解佢多d...點知我一搵就越睇越多,驚到我有d想卻步咁,但係真係好喜歡佢,而家進退兩難😭😭
知道左個心好唔舒服

岩呀
接受唔到就唔好踩落去
其實我都面對緊差唔多既問題
男朋友同佢ex係同事 舊時拍拖同居
所以我訓既床都係佢以前訓過
用佢iPad睇野 見到YouTube search history又係佢個ex search既
有次我m到 話怕整污糟佢床
佢竟然答我 唔緊要啦 我ex之前仲漏埋m係到 唔駛驚

有次我仲屎忽痕去睇佢地wtsapp對話
原來分左手仲有去日本啊去長洲啊甚至搞野
真係冇諗過佢地分左手關係原來仲咁close
依家上親佢公司都見到個ex 個感覺真係

姐係同左你拍拖之後都有搞野果d?
知道左個心好唔舒服

一開始係因為喜歡佢,想了解佢多d...點知我一搵就越睇越多,驚到我有d想卻步咁,但係真係好喜歡佢,而家進退兩難😭😭

唔好學我拍左先黎玩接受唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞