星球大戰Star Wars 戰力排行榜

112 回覆
3 Like 81 Dislike
咁紫劍呢
紫劍是motherfucking 拍star wars時特別要求,佢講過佢個角色不想死得太嘍囉。

windu star war設定集講過原本是藍劍,佢同sidious個場由中段開始劍技已經壓撚左佢來打。sidious是原力強到pk, motherfucker勉強用光劍加原力彈番哂d電落佢塊面,先壓得住佢。
Clone wars season 5
最排一口氣睇晒九集
咁癲!?
啲風暴兵畀人踢一腳打一拳就瞓低晒有無咁渣
多謝omicron
Count Dooku EP3贏Obi-wan但又輸俾Anakin
Anakin又輸俾Obi-wan
佢哋三個好難講

另外我一直都認為黑帝冇放水俾Windu
一嚟風險太大,電到自己樣都變埋
二嚟Anakin由佢唔聽Jedi Council到Padme死,入dark side已成定局, 黑帝冇必要冒險打輸
Vadar其實識唔識出電
第八集掃地僧第一
機器人係邊個
好似話佢無手腳,原力要靠肉體流動,所以放唔到電
呢樣野係星戰迷入面已經討論左無數次
兩邊睇法既人都係堅持各自觀點 其實咁既結局跟本好難有結論 畢竟中途生變
我自己個人睇法係
mother fucker至少係最有可能抽嬴白卜庭既jedi
始終佢係唯一一個真正領悟第七型光劍既jedi 可以完美利用vaapad既黑暗原力 呢樣野幾千年黎都無絕地大師做到 如果單純以戰鬥力同光劍技術比較 windu應該唔會差過Palpatine
但就算我覺得以光劍技術同戰鬥力而言windu會比Palpatine強 但佢要殺Palpatine都好難
因為Palpatine真正既強大其實唔單單係因為佢既dark force 而係佢既陰險狡滑 所以我唔反對anakin亂入係一個圈套 但亦唔反對windu有可能強過Palpatine 其實呢兩點可以係無衝突
7.8.9好垃圾
Sidious > Vader > Dooku = Maul > Ventress = Kylo Ren?
dooku>maul
列出黎既得正傳好難討論喎 連clone wars都冇
Jar jar binks
其實最難講係咪vader同sidious
我睇鬼佬好多channel同comment都話
vader(anakin)作為chosen one本身係可以勁過palpatine,但因為vader套suit係訂造黎俾palatine控制佢,套野既弱點正正係sith既force lightning,而呢樣野vader自己都知所以一路俾佢騎住有錯求解
始終黑武士原力唔夠anakin 時代勁
係因為身體問題

Are u kidding me?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞