RAT+ve/初步確診/確診圍爐區 睇晒#1-#7再問(94)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
我想問 我3月4號喉嚨痛 快測一條線
3月5號發燒 快測2條
3月6號退燒
到10號條線變到好淡色
如果要去比人屌鼻應該邊日去會變陰性?
有無人當黃色止鼻水隻藥安眠藥咁食
https://lih.kg/1923764

感冒藥當安眠藥咁食,會唔會食死人
https://lih.kg/564059

其實係驚的士會check有冇收到診所sms
而家係咪即係做pcr確診嘅話,除左等佢寄張隔離令黎之外無辦法可以拎到隔離令?

我試過報rat佢又唔俾我報
當佢遲啲update個系統pcr都有,咁我走去報多次?

有冇人係pcr又拎到隔離令?
好撚多pcr 巴打都卡咗係度拎唔到,有冇收到既巴打講下等咗幾耐先有?
正苦嘅未建議永遠都唔可以作準 咁睇點都要拎個證明先
當日朝早7點幾先會出SMS
報多次
試下用電腦報,唔好用電話
Suppose用電腦填哂資料有組verification number要入(會係4個字,電腦generate),之後先會話你既提交程序完成,就會有你個ref code
過幾分鐘就收到sms
再用電腦登入返link,跟手upload埋身分證同RAT result
等一陣佢就會出張隔離令比你
我琴日報左琴日RAT result, 無sms
今日報多次琴日RAT result, 幾分鐘就收到
大家一定要確保見到佢話你提交程序完成有ref code先好當自己填完!!
自推
做定最壞打算😢
我係學生 要zoom上堂
如果比人捉去隔離事前可以點準備定上網問題
請問係咪90日後可以再去普通診所續多90日?
指引明明話要隔180日
有冇人有pcr陽性報告又登記咗快測成功收到sms?
係唔係百佳都有無限上網plan電話卡買
我爸爸前日下午申報PCR..到宜家都未有SMS..
有ref code 就無之後了🥲
而家得番去診所拎醫生紙呢條路可以試
撩喉嚨好過鼻?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞