RAT+ve/初步確診/確診圍爐區 睇晒#1-#7再問(94)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
啱啱快測陽咗
報定居家隔離係咪可以防止強檢嗰陣捉我去隔離營
但我棟樓強檢完冇耐 應該唔會短期內再嚟?
咁係咪乜鳩都唔好理好啲
利申 唔洗攞sl dse 雞study leave 緊
尋日既記者會話
以前就會寄俾你,但係手續係人工造既.所以有排搞

不過依一.兩日.佢地會係pcr申報平台做埋類似快測果隻羅隔離令方法
尋日就話填了表就會有PDF DL.
同我個八痴老細一L樣,係咁話另一個RAT報嘅同事有,叫我都俾佢
檢疫令就政府SMS自己俾我
定係點
康復左仲有冇方法拎到免針
比較有興趣問下你地係用乜野台,乜野機
我都係咁樣

完全唔知可以向邊到求助
政府又話3月14日前就要申報.依加好驚過左14號都未有回音

收到sms既朋友俾左條link我,我入哂料後.
個系統話無資料
即係點架?
個申請石沉大海左?

再填多次,又驚佢當重複登記.搞到會send個sms話系統未能接受你既申請(之前刨文見有做過PCR果D巴絲好似會咁)
肺炎爆發顯示出香港好多做老細嘅都好on9
我都係8號報未收到
今朝打左去衛生署啲熱線度講左
條友mark低左話會交俾相關部門跟進
我4點幾打,打左陣就book到第二日睇
轉左陰仲有啲痰定鼻水kick 住喉嚨要點自救
可以參考下

7日就轉陰性。但keep 住咳點
https://lih.kg/2922247
我好返咗成個禮拜,確診計第17日先送防疫包過嚟
——————————————

sms叫你交身份證 同快測相
跟著幾秒就出張令,自己dl
根本個sms有d人就真係三分鐘內就收到,十分鐘內實出到PDF.

但係對我黎講唔係呀.我係9號申報,依加都仲未有.
又無話收唔到可以點.重複登記又驚會搞到失敗
依加真係兩頭唔到岸

搞到我依加個腦成日都彈d短訊聲出黎啦.屌

公司又追緊封信.......
屌.我唔係唔想交.而係真係收唔到sms,想upload料又話無我記錄
你叫我點啦

我都唔想中招架,你估中招好過癮呀.依幾日所謂晒病假就係用黎煩依d野

有得揀我寧願番工都唔想中招放病假呀.屌
填咗啦
點解唔再報多次
去篤PCR陽咗先會唔俾登記RAT
你試下再登記多次 橫掂都收唔到
今日已經報唔翻8號
有上報嘅電腦有哂記錄啦

btw 180日
我無篤PCR啦.雙紅左之後無出過街了
但係都係收唔到

真係好奇怪

有無人用CSL台都係好似我咁
朋友用CMHK,SMARTONE三分鐘內已經收到
屋企冇RAT用咪夾埋俾佢困多唔知幾日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞