大家最誇張試過係CV上面吹乜嘢

155 回覆
65 Like 2 Dislike
見份打電話part-time
就老吹自己有telesales經驗
點知interview嗰陣條友叫我即場同佢扮一次平時點sell人
比佢玩撚左5分鐘
見份打電話part-time
就老吹自己有telesales經驗
點知interview嗰陣條友叫我即場同佢扮一次平時點sell人
比佢玩撚左5分鐘

通常面試條友會扮演個好閪既人,
但你又焗住要Sell佢,講親乜都窒住你,又無興趣又剩,
心諗,無興趣一早收線啦

連一開始見工都要玩鳩你,之後都唔舒服得去邊
HR狗係度集思廣益
未做, 但有諗過改自己大學課程名聽落啱份工多D.
留名
cv 毅進改做hd 仔,好似係犯法喎 ,咁大膽既?
捉到即炒仲可以告你,有時大公司又示出示證明文件
你話真係入咗嗰間公司做啲最基本嘅嘢都可以吹大啲,都叫合理既
我都唔知可以點吹
有冇人會明明返左半年,就吹自己返左幾年?
留名學野
lm
識校光暗對比就話自己識用PHOTOSHOP
Microsoft Office
上過時代雜誌封面

G峰
跨國上市公司駐香港分公司食物安全及質素管理層經理

M記經理
吹水=言語偽術
Intern果陣入data 入左10幾份問卷
話自己managed a database

係人都知煙腸都係做啲廢嘢,99%都係咁,吹幾大都冇人信
Intern果陣入data 入左10幾份問卷
話自己managed a database

係人都知煙腸都係做啲廢嘢,99%都係咁,吹幾大都冇人信

吹到似層層咪就係hr想你就到既野
識校光暗對比就話自己識用PHOTOSHOP

到要用就gg
如果吹自己係 manager 到時你做到份工 佢比你埋數核數又唔識咁 咪又係一個on9仔
不過好想知有冇人試過真係咁吹而堅請左做 manager
入大公司通常有background check
如果前腦細講既野唔同會唔會有影響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞