大家最誇張試過係CV上面吹乜嘢

155 回覆
65 Like 2 Dislike
小學畢業

In 中學?
中三畢業話自己大學畢業
participate=現過身
coordinate=打電話
assist in=做過文件野
organize=開過會

呢啲基本野
到咁耐都唔敢吹水 張cv基本上空白
participate=現過身
coordinate=打電話
assist in=做過文件野
organize=開過會

正 等我執執CV先
Mensa member IQ 140
(其實係mensa hk
香港mensa有past paper做
係公廁會藉黎 外國正身先係堅料)
好多人都話識excel (即係加減乘除之類基本嘢) , 真正識有幾多個

呢個真 基本上個個都會寫 但難小小既已經唔識用

話自己識日文但係冇證書
果陣淨係識少少
Language 果到寫自己識潮州話

唔好講笑
見過有工prefer識上海話

而家上海人都好似唔講上海話啦
聽親都係啲上左年紀既阿嬋講
係cv上吹野好似會犯法,大家帶定盔先啦

做乜L

所有回覆後面加 利申鳩up 就得

CV 航母代號?
明明只係幫朋友手喺展覽果啲擺幾日地攤
吹到係自己起檔同係正式sales
有fd做工程,明明毅進仔話自己有 high dip,份工最低學歷係 high dip

利伸,尻噏
隆了胸
18歲吹有2年supervisor experience
話自己識日文但係冇證書
果陣淨係識少少

其實如果唔係日資公司都冇所謂啦
beginner照講自己fluent
intermediate就proficient

in我果個咁岩係日本部經理識日文 我即刻嚇到9縮 好在都9up到幾句

邊到揾到past paper
有fd做工程,明明毅進仔話自己有 high dip,份工最低學歷係 high dip

利伸,尻噏

呢啲捉到即炒唔洗賠 過左試用期都係
留名
做過M記 吹到自己做過top chain of global company
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞