職人吹水星星師傅出食譜!

405 回覆
1210 Like 28 Dislike
佢真係寫實記錄嘛~~ 看tvb 個d 把鬼~~~~~
係,我發現咁看係有效率好多
我男朋友就係咁多得星星我先可以有口福
喂 有聲既
人哋咪職業茶餐廳師傅囉
王剛D北方菜系就算把啦
北方都唔算
佢煮開四川嘢㗎咋
有睇佢整過廣東菜,見到都唔想食
北方佬睇老飯骨
Agger最唔鍾意呢啲成日收收埋埋嘅YTbers,其中除咗朱sir仲有個吳師傅更加乞人憎 反而以前高師傅講到明係用秘製惹味醬咁都冇乜嘢

Cannes係乜嘢料?好似只係師奶唔似專業師傅
收收埋埋拍YouTube嚟做咩
我比較想知話跟王剛學煮
可否講下學咗啲咩,同埋有冇成品相...
定係睇咗當識咗...
好似係做C房菜同收學生,成日吹到自己係「名廚」
Cannes以前飲食男女嗰個
我無查過佢咩來頭
只係講嘢有條理講解好清楚之餘啲食譜係work嘅,我跟過佢個油角、馬蹄糕同埋雞批
個雞批超好食!我轉咗用磨菇雞同埋用豬油整個皮仲更加好食
佢太少食譜喇
佢主要教中式點心包點甜品,其實我覺得佢可以拍多啲因為佢啲食譜真係幾得,市場上又唔多呢類,多數得啲大陸頻道
搵錢囉

第一次睇個封面好有廢老feel
點知入面內容咁有親切感又有實力
煮咗幾樣男朋友都話好好食
記得要放嗰味咩芝士意粉
你係咪調轉左黎講?
個光頭閪算老幾呀,算撚數啦,
以為自己樣樣屌就好撚識食咁
睇佢去Amigo 果集就笑撚死人
呃下啲未見過世面、同佢咁上下文化水平啲市井人就得
最唔鍾意睇呢啲滿口污言穢語嘅老粗
佢個所謂家庭式做法係地獄老母嗰隻
王剛嗰啲野根本你普通屋企煮唔到
星星至少你跟足一定做到咁上吓款
跟佢煮個蕃茄炒蛋外國人聞到都話好正
至少有第二個Youtuber介紹下,我唔知佢算老幾,但人地view數都唔少
王剛冇乜問題喎,跟佢做糖醋排骨都okay喎

himalayan salt 有重金屬同埋唔係特別健康
近一兩年已經好多人講最好唔好食
同埋真係唔值
睇佢椒鹽豬扒
原來果隻味係咁簡單, 真係好易整, 仲好味過出面啲廢既茶餐廳
整蠔跟住整又係正, 不過蠔就麻煩啲, 但都易跟住
真係跟住做就已經起碼係正常茶餐廳level
阻住㗎叮叮行無人屌?
飽汁佬、屎來姆、西多屎都多views , 唔通又代表佢好高質?
建議你唔使睇咩屌總理呢啲不學無術自大佬算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞