職人吹水星星師傅出食譜!

405 回覆
1210 Like 28 Dislike
https://youtu.be/GGI6CyGTyUA

我係毋忘初心 ,四年前創立職人吹水 初階影片當中 揀選40款影片 編寫成 食譜, , 一本紀念烹飪書籍, 中英文對照, 感謝大家支持🙏
「大家好,又係我星星同大家"職人吹水"!

短短幾年,擁有超過六十萬真實訂閲,冇任何市場推廣,冇龐大製作團隊,冇精良攝影器材,冇劇本,冇背景音樂,冇後製。

偏偏星星師傅成為人氣 YouTuber,有嘅係成功感!唔係星星自己,而係大家跟住星星條片照煮出嚟,個個大叫好食,被家人朋友讚賞嘅成功感!

星星師傅將佢幾十年所識所學,專業知識,業界行內秘技,毫無保留,無私分享。

係星星師傅嘅FANS,就千祈唔好錯過啦。」
跟你學咗個豉油皇炒麵同蒸魚豉油,認真正
煮返唔啱我
只係跟過韮菜豬紅
擺起別天神賣
香港飲食界有星星同牙好真係我地既福黎
藍絲?
你係,block得
佢真係好勁,啲製作中學生級數(希望唔好介意,但比起有水喉/牟利嘅飲食channel,製作上真係較樸素),

但憑住無私分享、真材實料,加上個人謙虛,吸引到一大班人睇,四年冇宣傳儲到60萬sub真係好勁

佢全部片都係自己剪㗎
所以勁反而有種親力親為嘅感覺,唔好搞咁多無聊嘢,有料到就係有料到
支持你啲片好使好用
支持星星師傅
但傳統食譜以至所有工藝科目嘅工具書
其實仲有無得做
睇youtube step by step學
點都清晰過看圖識字
今次又幾錢啊? 講啦
食譜有樣嘢好係
其實煮餸無咁多時間跟住條片做
所以食譜 keep 住都還算賣得
朝拜
跟過你食譜煮飯畀外國人食
佢哋話好味

多謝你
可以多啲譯做英文對白
外國人對廣東食譜極大需求
將廣東菜發揚光大

係屋企煮家常菜都係睇你學 新手睇你無得輸
成功感染我媽都睇你啲片 加油阿星星師傅
知道你channel成日有人唔妥你
但都請你繼續做落去
同埋最重要身體健康
先傳到多啲功力比我哋
李榮浩老師屌打啦
呢幾日學咗洋蔥湯同蕃茄炒蛋2021,真心正!
好多家常菜都係跟星星煮
我都跟過佢教既去煮。
如果可以出一個畫面 寫晒需要既食材同步驟就最好

因為有時唔記得想翻睇沒咁方便
幾時到牙好出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞