[IVE]香港專業教育學院2017新生入門攻略

1001 回覆
76 Like 24 Dislike
屯大讀bse 係咪已經死左一半
Engine 升上自資degree係比錢就升到
定都要成績ok

有2.5以上就得 有錢就有書讀
如果連2.5都無 你就不如算啦
Sport admin 多唔多女
有無巴絲讀旅遊及會展 ?
Civil 升u率唔錯都講得出
我2年前grad
Poly 都已經凈收gpa 3.5 up
10尻幾班人
300幾個ive 仔
最後入得返ugc 既
一隻手掌數得曬
唔識咪尻up 伏人啦

我2年前grad
10尻幾班人
300幾個ive 仔
最後入得返ugc 既
一隻手掌數得曬
唔識咪尻up 伏人啦

sorry lo
我2年前grad
10尻幾班人
300幾個ive 仔
最後入得返ugc 既
一隻手掌數得曬
唔識咪尻up 伏人啦

sorry lo

上年真心唔錯既 收成三十幾個IVE入POLY YR3 只係3.45 CONDITION
今年就全部人仆晒街,明顯收少左好多,直頭好似唔想收IVE
可能原因:
1, 上年D IVE仔太廢讀唔掂
2, POLY HD太疊馬
3, 轉收其他ASSO HD (EG, CITY CEM ASSO)
我2年前grad
10尻幾班人
300幾個ive 仔
最後入得返ugc 既
一隻手掌數得曬
唔識咪尻up 伏人啦

sorry lo

上年真心唔錯既 收成三十幾個IVE入POLY YR3 只係3.45 CONDITION
今年就全部人仆晒街,明顯收少左好多,直頭好似唔想收IVE
可能原因:
1, 上年D IVE仔太廢讀唔掂
2, POLY HD太疊馬
3, 轉收其他ASSO HD (EG, CITY CEM ASSO)

Gpa 2.5 or above
真係有自資degree?

THEI RMIT
前者有成60個FULL TIME 位 基本上你畢業就收
考完HD工程入學試
想問問用舊會考年長生入HD工程科.....啲課程會唔會好難追
始終讀小人地一年,教既野又唔同

Chur撚死你 個個Sem差唔多 10科

利申呢科岩岩Grad
用網上銀行交左錢
邊到可以睇到confirm左未?
IVE (青衣)
https://t.me/joinchat/Ft12BA2kVZPJDwsHTeMeSA

IVE (屯門)
https://t.me/joinchat/CSSJeURJPlodfamAM10c_A

IVE (柴灣)
https://t.me/joinchat/D2reOAw12TbujlaRr6FLXw

IVE (黃克競)
https://t.me/joinchat/EuDo9wvyrs7zotmyIxBgUQ

HKDI
https://t.me/joinchat/Gd6j3ELZgJQ-G3tMVa-t0w

青大gp已經被攻佔
請pm @joshuaeye入新gp

其實LWL同HKDI係未combine左

其實係
用網上銀行交左錢

聽說冇追你學費已經堂confirm左
用網上銀行交左錢

聽說冇追你學費已經confirm左
用網上銀行交左錢

要翻去註冊架wo巴打
用網上銀行交左錢

要翻去註冊架wo巴打

交左錢係注冊費嚟?sosad

Chur撚死你 個個Sem差唔多 10科

利申呢科岩岩Grad

咁sad本來諗緊讀hkcc個event management定ive好 最後都係ive算
用網上銀行交左錢

要翻去註冊架wo巴打

學費
萬幾蚊個個
用網上銀行交左錢

要翻去註冊架wo巴打

學費
萬幾蚊個個

洗咩咁急交
用網上銀行交左錢

要翻去註冊架wo巴打

學費
萬幾蚊個個

洗咩咁急交

前日交左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞