究竟你係幾時俾人扔入friend zone?

108 回覆
18 Like 3 Dislike
同佢好fd成日一齊玩
有試過拖手仔同攬下 佢都無拒絕
以前每日都wtsapp 到而家覆都吾覆
而家感覺似姊妹又似兵 得閒比人攞黎sip時間 r吹水
年半了 想放手 但都要時間....

共勉之呀巴打
當初識明明係人做主動我係被動畀人溝
約幾次出街講晒心事咁 身邊啲fd都唔知我地收得咁密
由當時自己去旅行佢又秒回 凌晨無聊講垃圾都回
但時間耐咗 勉強仲撐到wtsapp未斷之但係唔係我開聲既話根本唔會有回應
係重要公事先理仲係會洗板咁覆 一講私事即blue tick當睇唔到
記得有次佢主動講戀愛觀話唔想 仲拉我落水話唔好表白 fd zone大成功 於是無疾而終
fd zone咗好似陌路人咁過咗半年 人生

好sad
我係樓主 今日終於知道自己既死因
佢話feel唔到我鐘意佢 覺得我只係想識多個朋友
想問絲打們
如果一個男仔成日用心咁讚你 (唔係單純話靚個啲廢話)
主動約你出街 主動約你睇戲 見你凍即刻除件外套俾你着
咁樣明唔明顯?
想問絲打們
咁樣明唔明顯?

冇flirt過?

有呀 但係點到即止囉 怕佢覺得我太狗公
好似有少少步樓主後塵,大家話唔應該聽佢呻心事之類。但應該點做先啱?見到佢唔開心又忍唔住問佢咩事想開解佢
如果已經開壞頭應該點好?
又如果條女已經有男朋友又應該點?佢仲成日share啲好笑野我睇
想問絲打們
咁樣明唔明顯?

本身你要去外國讀書就算數啦

其次你好似唔知點溝女咁
去到咁上下就一野拖落去或者表白啦
好似有少少步樓主後塵,大家話唔應該聽佢呻心事之類。但應該點做先啱?見到佢唔開心又忍唔住問佢咩事想開解佢
又如果條女已經有男朋友又應該點?佢仲成日share啲好笑野我睇

本身有男朋友又搞鳩人

死MK收皮啦
開解人,想屌人姐
一拖慢左就無嫁啦
老實講,你地唔識珍嘅人唔好以為出面無人要先得嫁
人地唔會為你而停留一世

以前識條友,做左幾年兵做到出晒面
自己又唔肯承認鍾意人
諗住做果啲濕鳩保護者角色
結果條女真係當佢係fd
之後重有埋仔,同隻兵關係疏晒
隻兵之後先黎後悔
最抵死係條女中間失過戀
有機會都唔去馬
之後又無左

勸大家唔好咁保守
好彩我不嬲唔拖泥帶水
依家同條女好恩愛

死MK收皮啦
開解人,想屌人姐

如果我係mk應該唔會係呢到打呢堆字
佢地有分過手,但我仲叫女方冷靜,有幫佢男友講好說話
同埋唔係我揾佢,係佢揾我
有時係你錯左timing
人地對你有feel 你又唔表態 人地以為你fdzone佢
到你想表白既時候 已經太遲 後悔莫及

我頂
老實講,你地唔識珍嘅人唔好以為出面無人要先得嫁
人地唔會為你而停留一世

以前識條友,做左幾年兵做到出晒面
自己又唔肯承認鍾意人
諗住做果啲濕鳩保護者角色
結果條女真係當佢係fd
之後重有埋仔,同隻兵關係疏晒
隻兵之後先黎後悔
最抵死係條女中間失過戀
有機會都唔去馬
之後又無左

勸大家唔好咁保守
好彩我不嬲唔拖泥帶水
依家同條女好恩愛

吸取左教訓

我地而家就真係做返friend 啦 我覺得咁樣反而幾舒服 已經放低左
可能我太撚仆街既關係下
好早就比人話我 not boyfriendable

圈子好窄既人好易對身邊女仔有感覺
不過只要距離遠番少少 個種感覺就會消失
所以到最後就算比人 friend zone左都唔太傷
要fdrone既 幾時告白都係一樣
一半錯在你身上 無吸引力 只顧一味為另一方著想(唔係錯)
另一半在於對方身上 追求被愛既感覺 哪怕係甜言密語都好 有邊個人追對方既時候唔係永遠將個出發點放係對方身上 岩聽既說話講幾多都有啦 更莫講話有物質關係

我係過來人 一世人永遠都係俾人fdzone 因為對佢太好 所以佢認為我係一個好好既工具人 每段關係離唔去都係你對我太好 我當你好朋友 你係好人但唔係對象 我想追求平等關係 有新意啲既係呃左我7年佢係les 但俾我踢爆左之後 又loop返以上既野

更甚係告完白之後 佢share條如何脫離fdzone既片俾我 話女性對有神秘感既靚仔會加好多分 我問佢 即係我唔理你 你會留意我? 所有野都唔同你講有神秘感啦掛 到時你會唔會話無安全感? 講到底 神又係你 鬼又係你

最後我只想講俾fdzone人既人聽 兵仔對你好唔係必然 你收得兵 當兵仔退役既時候自然唔會再對你好 唔好覺得呢一切係必然 有報應嫁

Btw 佢話佢因爲前男人既關係令佢變左做les 係真既我覺得ex飛佢係正常 佢的確係有問題 假既都無所謂 唔理佢溝佢女室友好 溝佢大學同學啲渣男做第三者或者玩one night stand好 甚至同佢呀哥有關係都好 都唔關我事 放低佢睇住佢一路受折磨 的確係一件賞心樂事
但friend zone都入唔到更加無可能一齊
我覺得速食唔多好
留名
可能我太撚仆街既關係下
好早就比人話我 not boyfriendable

圈子好窄既人好易對身邊女仔有感覺
不過只要距離遠番少少 個種感覺就會消失
所以到最後就算比人 friend zone左都唔太傷

發覺只要擴闊自己個圈子 就會無左個種感覺
要fdrone既 幾時告白都係一樣
一半錯在你身上 無吸引力 只顧一味為另一方著想(唔係錯)
另一半在於對方身上 追求被愛既感覺 哪怕係甜言密語都好 有邊個人追對方既時候唔係永遠將個出發點放係對方身上 岩聽既說話講幾多都有啦 更莫講話有物質關係

我係過來人 一世人永遠都係俾人fdzone 因為對佢太好 所以佢認為我係一個好好既工具人 每段關係離唔去都係你對我太好 我當你好朋友 你係好人但唔係對象 我想追求平等關係 有新意啲既係呃左我7年佢係les 但俾我踢爆左之後 又loop返以上既野

更甚係告完白之後 佢share條如何脫離fdzone既片俾我 話女性對有神秘感既靚仔會加好多分 我問佢 即係我唔理你 你會留意我? 所有野都唔同你講有神秘感啦掛 到時你會唔會話無安全感? 講到底 神又係你 鬼又係你

最後我只想講俾fdzone人既人聽 兵仔對你好唔係必然 你收得兵 當兵仔退役既時候自然唔會再對你好 唔好覺得呢一切係必然 有報應嫁

Btw 佢話佢因爲前男人既關係令佢變左做les 係真既我覺得ex飛佢係正常 佢的確係有問題 假既都無所謂 唔理佢溝佢女室友好 溝佢大學同學啲渣男做第三者或者玩one night stand好 甚至同佢呀哥有關係都好 都唔關我事 放低佢睇住佢一路受折磨 的確係一件賞心樂事

等一次俾人friend zone
巴打你而個似extreme case喎
同呀哥有關係?原來真係有而啲畸戀
但friend zone都入唔到更加無可能一齊
我覺得速食唔多好

而樣真 所以其實動情先個個已經做左被動角色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞