究竟你係幾時俾人扔入friend zone?

108 回覆
18 Like 3 Dislike
有幾多人曾經入過friend zone?
有無諗過究竟係自己唔夠膽去表明自己既意思定係純粹佢根本一開始當你係friend?

到佢有左另一半
你先會後悔你無表過態
你會諗究竟你有咩比唔上佢現任?
你會好怕佢冷落你

我的小小故事:

我係返工時識左一個女仔
我主動去接觸佢 發現原來佢剛剛失戀
我安慰佢 同佢一齊分享我既感情史
可能我打開個心同佢傾訴 佢都好相信我

大家後來好好傾
日日whatsapp ig都會分享下啲得意野
放假既日子都會一齊行街
價值觀 人生觀 理念都好接近
發展得幾好 相處得好舒服

我一直都無表態話對佢有好感
即使我出左外國繼續學業
我地互相傾計既時間有增無減

直到佢近期同我講佢對一個男仔有好感
大家出左幾次街
佢仲要不斷同我分享當中既細節
我先發現 原來佢一直只係當我朋友

與此同時
我係佢既say at me到留言 "其實我對你有感覺"
佢一估就估中係我
佢只係不斷笑 話以後有我痛腳 唔好亂黎

我會諗
其實係咪我錯失左一齊既機會
我係唔係錯失左佢對我有好感個段期間 猶豫不決
自己走入左friend zone?
佢可能一直等緊我表態?

定係可能由一開始佢當我只係一個好朋友?

大家有無想分享既故事?

利申: 95
渣架
渣架

原過佢一開始就當我係朋友就唔存在 渣唔渣而個概念
聽佢呻已經係friendzone既開始啦
聽佢呻已經係friendzone既開始啦

係咪錯左時間去認識佢
習慣聽你分享生活細節
害怕破壞完美的平衡點
保持著距離一顆心的遙遠
我的寂寞你就聽不見
https://youtu.be/seYHvfO2AfY
其實你有勇氣同佢講已經好好
我就死因不明不白,臨想同佢當面講清楚先發覺畀佢whatsapp block

而家偶爾一班人聚會會見面,但感覺好怪,個心亦好難受
習慣聽你分享生活細節
害怕破壞完美的平衡點
保持著距離一顆心的遙遠
我的寂寞你就聽不見

好中呀
我就死因不明不白,臨想同佢當面講清楚先發覺畀佢whatsapp block

點解無拿拿block 左你?
習慣聽你分享生活細節
害怕破壞完美的平衡點
保持著距離一顆心的遙遠
我的寂寞你就聽不見

好中呀

friendzone 歌黎講,呢首一啲都唔喊苦喊忽,但係果種無奈

所以先係死因不明

本身我都唔係好chur嘅人
就算佢覺得煩,大可唔理我
我都會同佢呻.......佢應該都當左我係fd.... 邊個男仔會鐘意女仔成日散啲負能量俾佢假...

利申: 絲
習慣聽你分享生活細節
害怕破壞完美的平衡點
保持著距離一顆心的遙遠
我的寂寞你就聽不見

好中呀

friendzone 歌黎講,呢首一啲都唔喊苦喊忽,但係果種無奈

好正 多謝分享

所以先係死因不明

本身我都唔係好chur嘅人
就算佢覺得煩,大可唔理我

咁突然?block前有無咩症狀(hea reply etc)
我都會同佢呻.......佢應該都當左我係fd.... 邊個男仔會鐘意女仔成日散啲負能量俾佢假...

都係架 佢雖然成日同我呻 但都會開開心心講下其他野 如果你係鐘意人記得俾啲signal 佢! good luck

都係架 佢雖然成日同我呻 但都會開開心心講下其他野 如果你係鐘意人記得俾啲signal 佢! good luck

直頭覺得自己做左煩膠,成日wtsapp佢 (本身都算係同事,唔同dept)
後尾自己有啲頂唔順, 開始唔再搵佢, 然後佢又搵番我
做咩啫, 一搵我我又興高采烈咁樣(feel到自己搖曬尾,汪汪汪)
由一開始
會同你講秘密果下你已經入左zone
聽佢呻唔係問題
聽佢呻既同時要追佢, 比feel佢同比signal佢

係好厹架啦但人地就係咁先上到d女
剩係識講秘密個種叫知己(而家佢地叫龜蜜)
情緒垃圾桶
其實唔是friend zone 左之後先發展
我想問問巴打們, 其實你對住鐘意嘅女仔, 會唔會講心事/呻, 定係負面野完全唔會講?
我想問問巴打們, 其實你對住鐘意嘅女仔, 會唔會講心事/呻, 定係負面野完全唔會講?

正常男仔係鐘意嘅異性面前係會保持最完美嘅一面俾佢睇

但我唔太認同女仔同男仔傾心事=入zone=完全冇機會
傾心事係信任你,當你係close fd,但情侶唔係由close fd轉變而黎嘅咩
但往往有一班女人就係話男人利用哩份信任而去呃佢地

正常男仔係鐘意嘅異性面前係會保持最完美嘅一面俾佢睇

但我唔太認同女仔同男仔傾心事=入zone=完全冇機會
傾心事係信任你,當你係close fd,但情侶唔係由close fd轉變而黎嘅咩
但往往有一班女人就係話男人利用哩份信任而去呃佢地

唔明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞