[弱智的Mavericks] 2021-22 NBA常規賽討論區(14)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
牙皇下季要去網了
登生涯三分都係35-6 咁上下
仲要係用大量控球同出手去攞節奏
mb 生涯都唔係多做roll man, 效率都唔係話特別高嗰種,逼佢食餅真係慘
cj + graham
MB仲要係好少打pnr
不過數字人多個勁guard都幫到好多
個個都jer 住graham 打
笑死,衰過trae
事實上登登都唔係微波爐屬性,所以網個陣佢㩒住上半場唔出手,通常下掌場都係食哂屎

而家七六個陣其實唔錯,登登有充足空間去出手,關鍵係佢仲會唔會再為造波而造波

防守反而唔使太擔心,整身76既防守已經幾好,有Harris 同mb 分擔進攻,登登可以投放精力去防守到

其實PnR 都幫到mb架,可以幫佢switch到大打細,不過真係要睇文件河想點搞

個人覺得morey想砌既係要對手揀mb大打細 /登登細打大mismatch, 中間穿插啲三分冷箭同cut in
maxey已成condom
俾病西逼到變全能C
換教練再講啦
如果唔係又季後賽俾人反cup1:3
岩喎 有harden maxey 可以點進步
只可以變seth 做定點三分手
你指意文件河
文件河淨係識set 射手play
隊上唯一射手走咗
我唔覺得76 依家個spacing 好得去邊,冇一個reliable嘅射手,差好遠
定harden乖乖地死落底角
如果唔格硬造波,其實登登都幾鍾意死角攞波
登識打無球架咩
唔熟76,印象流只記得靈堂射手,希望同登登有化學作用

我係講Morey, 呢個陣似係Morey意思
河佬可能會叫Harris做
harris 究竟有咩戰術價值
佢打到架,佢同KD 夾個陣,好多時kd高位攞波,登登都係走落邊零度位等機會

同埋agg上場個陣,久唔久會見到登登係零度位吊波比agg, 然後自己跑位,但呢個戰術係好少見
感動嘅係木狼三少再次同隊
似係要佢做Ariza既角色
喺底角等波=無球咩
舉到直哂都吹Jones
哈哈 希望今年有機會入番季後賽
想問trey murphy 有咩大問題出咁少
機會係0
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞