[弱智的Mavericks] 2021-22 NBA常規賽討論區(14)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
占狗罰波都唔識射
9猴係咪俾人雪
原來幾場close game最後階段都有人miss free throw
Jokic miss哂2個,jackson miss 1個, lbj miss 2個,但前兩者贏波
以為今日有HARDEN睇
點知冇
皇27中9,炒ft
dream > shaq la
又幾感動
拓柒隊波更衣室氣氛真係好好
Prime Shaq統治力係最強, 不過齋計90年代就Dream>Shaq
Embiid今年攞Mvp的話就同Jokic一樣勁過Ewing, 但暫時比唔上Robinson
LAL 落後三分淨 2.4 秒,RBMJ 有三罰,頭兩罰 2 中 1,最後一罰焗住要炒搏搶板
利申 : 睇 Highlight only
屌你老母二哥咁能蠱惑
前三分二正常
最後一段先用全形
Block咗佢咪唔會中伏
Block左之後成日有紅點但係無野睇
之前我都分享過拓荒更衣室係全league最好
因為佢地唔止當隊友,甚至都係朋友
我搵返篇文先
雖然成鳩日柒下柒下又畀人笑
但呢幾年嘅拓柒係我好鍾意嘅波
Cj 篇野所講lma 果代人點樣對佢地好
佢地而家用同樣方法對返simons佢地
臨走都重掛住d後生 要送球衣
在第二個賽季,我還是沒有先發。我清楚地記得有一天我跟Dame講:“伙計,我永遠不會在這裡先發。他們為什麼要選中我?我不明白。”

然後Lillard就用一種“你瘋了嗎”的眼神看著我——你們可以想像他的表情。他說:“你在說啥?兄弟,遲早有一天我們會一起掌控這個後場,我們會在這裡待很長時間,我們將會改變這個地方。你會看到的。”

我就說:“隨你怎麼說,但我並沒有看到。”

他只是重複:“你會看到的。”

切到那年的季後賽,我在對陣曼菲斯灰熊的比賽中得到了33分。賽後Dame跑過來對我說:“看到沒?看到了嗎?我告訴你什麼來著?”他沒有笑,就是面對面直勾勾地看著我,“我們可以一起打球,我們會掌控這一切的!”

他有這樣的眼光。我不知道他怎麼看出來的,但他做到了。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞