[深井又派膠]屯公欖隧汀九老龍 塞撚夠未啊 (9)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
屯門對外交通規劃真係差到爆...條屯門公路咁起根本就錯...
雖然我知80年代如果要開山劈石拉條直線起哂隧道咁出九龍係好困難同埋應該天價

但如果早幾年如果唔係選擇擴闊屯公, 而係起條新路出黎, 經濟效益係咪會好啲? 大欖隧道咁Q長都係咁起啦, 方便左天水圍, 元朗, 錦田

利申: 屯門居民, 非工程/規劃專家, 純討論

仲有位起路咩
如果起隧道出,收費肯定仲貴過大欖隧道
結果都係多數人揀返屯公
屯門對外交通規劃真係差到爆...條屯門公路咁起根本就錯...
雖然我知80年代如果要開山劈石拉條直線起哂隧道咁出九龍係好困難同埋應該天價

但如果早幾年如果唔係選擇擴闊屯公, 而係起條新路出黎, 經濟效益係咪會好啲? 大欖隧道咁Q長都係咁起啦, 方便左天水圍, 元朗, 錦田

仲有位起路咩
結果都係多數人揀返屯公

最慘係元朗個d好多又係行屯公

1. 錯咩? 因地制宜
2. 早幾年啫係早幾多年喺幾時? 10/11號幹線(即使只起青龍大橋)有幾貴知唔知? 屯赤幹線龍鼓隧道冇港豬澳會咁快起?
3. 要睇埋3號幹線同8號幹線: 即使欖隧亦有其不妥, 藍地隧道下削弱佢元朗天水圍個角色, 欖隧公司反對有佢原因, 汀九橋塞, 北區經新田公路落嚟一切捱; 昂船洲大橋同吐露港公路各有限制, 噉睇返CTS-3提大帽山幹線同北九龍繞道非異想天開, 新界東西公路更加有需要 (港共臭港2030+新南北走廊最終歸道路定鐵路未知)
4. 穿山隧道同地底隧道海底隧道唔識分?

仲有位起路咩
結果都係多數人揀返屯公

最慘係元朗個d好多又係行屯公

等多10年政府收返啫, BOT專營權萬人圍屌
得罪講句路起咗唔畀錢行係由你塞

仲有位起路咩
結果都係多數人揀返屯公

西繞道同十號幹線都係隧道,早係1994年已經有路線圖
尋日民政處問對政策意見,我將個Post畀佢地睇,大家都苦笑左,同意炸左屯公佢

但除左苦笑,都唔知有何解決方法

仲有位起路咩
結果都係多數人揀返屯公

西繞道同十號幹線都係隧道,早係1994年已經有路線圖

青龍大橋係橋
尋日民政處問對政策意見,我將個Post畀佢地睇,大家都苦笑左,同意炸左屯公佢

?
Sorry港共推東大愚10/11號幹線一定會反對到底, 冇爭議嘅得青龍大橋同新界段

?
Sorry港共推東大愚10/11號幹線一定會反對到底, 冇爭議嘅得青龍大橋同新界段

居民組織野,民政處會來做紀錄,完會無端話DO想知點睇政策

青龍大橋再唔起,深井段真係玩完
深井又塞返上汀九啦
深井又塞返上汀九啦

屯門公路往屯門方向,近深井中、慢線有交通意外,龍尾:汀九。 (HKT 18:18)
將隧過收費站落觀塘又塞
將隧過收費站落觀塘又塞

呢段路係咁
做懦夫出觀塘好過
將隧過收費站落觀塘又塞

呢段路係咁
做懦夫出觀塘好過

將軍澳道成日都係咁
將隧過收費站落觀塘又塞

呢段路係咁
做懦夫出觀塘好過

將軍澳道成日都係咁

次次送完女友返去都做寧願俾5.x做懦夫出去藍田轉巴士
屌老味頭先夜晚11點紅橋入元朗都塞

5點都塞
因為整路

5點都塞
因為整路

深夜見到個po心情好複雜

5點都塞
因為整路

深夜見到個po心情好複雜

.早晨
星期一
星期一

準備登機
星期一

準備登機

大欖上斜開始慢車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞