討論巨鳩巴創業快速收皮事件

884 回覆
187 Like 15 Dislike
擺明搭完個雞棚想搵水魚入局融資再滾佢一筆
好賺嘅點會搵人入嚟分
本身個樓主心地都唔好,抵佢俾人海關舉報
籲請市民舉報有關:
走私活動、非法製造、販賣或藏有毒品或受管制化學品、盜版或冒牌貨品、未完稅之煙、酒或非法電油等;
處理走私或販毒活動中的得益;以及
虛假商品說明的貨品或服務、不良銷售手法、消費品安全、玩具及兒童產品安全、交易時使用不準確的度量衡器具,及無牌經營貨幣兌換或匯款服務等。
舉報方法:

舉報熱線
(852) 2545 6182

舉報電郵
crimereport@customs.gov.hk
此專用電郵只處理罪案舉報,市民如有一般查詢,請發電郵至 customsenquiry@customs.gov.hk。

舉報不良營商手法及虛假商品說明之專用舉報表格 (TCB921c)

<罪案舉報>郵柬 (CED358)

傳真
(852) 2543 4942

郵寄
海關關長
香港郵政總局郵政信箱1166號
備註: 舉報方法(4)及(6)只會在辦公時間內處理。

海關對市民所提供的資料,一概保密。

舉報獎勵計劃
已登記之線人若能提供舉報獎勵計劃適用的資料,並協助海關拘捕疑犯及檢獲物品,可獲報酬。

如有查詢,請致電 (852) 2545 6182。
冇得咁做
因會犯淘寶嘅規則,只能賣殼
個芯都假既話點解唔買隻假AP算
我之前識個又係出黎做野幾年,搵萬幾,
跟住佢老細叫佢上大陸搵貨,
佢食夾棍半年賺左廿萬,
周圍同人講,我見佢一次佢講一次

之後比人炒左,賺果廿幾萬又比大陸條女昆走哂,
笑到仆街
佢淘寶攞返嚟嘅貨源點會係正版
應該係啲流出貨b貨
鬼鬼地老鼠貨來歷不明
每個年代都有唔同類型嘅騙局
同樣地每個年代都有相對嘅傻仔
好多都係用呢招啦,淘寶貨源,包裝下就幾十倍價錢放amazon, ebay, fb ig扮外國貨,再落大堆fb ig廣告谷engagement,之前幫間公司整system同online store,啲電子野淘寶來貨10幾20蚊人仔,換個包裝扮外國貨賣幾百港紙
冇錯
佢唔驚俾人PORT
佢驚俾人抄橋
的確我覺得咁做幾有腦,佢又真係用咗自己能力(攝影)
不過影相叻嘅人連登都 大把啦
如果出售就可以民事索償
上面有人講 LV 曾告過小店用格仔做商品及紙紮舖做LV袋
都係手工嘢
casioap
睇都未睇到就del左
係咪連仔又收到律師wtsapp ?
大把人係咁, 有心既自己一定搵到答案. 巨9巴就係成功既例子, 不過佢低估左連登仔既力量
佢係寫CASIOAK
係喎
眼殘

不過如果條帶殼係註冊/專利會直接告偽冒唔會告影射
因為舉證比較難
咁呢樣佢又冇錯既 網店最重要就係相,你又冇得拎上手試同睇,啲人見到啲相好靚就會想買 我自己都中過招,上網買個斜孭袋,睇晒相、片覺得幾好睇,但運到黎果日拎上手就好多地方都失望 條帶又粗個扣位又唔好睇,所以我都係鐘意去實體店有得拎上手睇先買
咁柒都拎出嚟賣
老4我第一個出嚟支持
似搵淘佬翻譯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞