[中華台北]冬奧國手穿中國隊服 「我們沒國籍之分」黃郁婷:你可以不幫我加油

225 回覆
71 Like 975 Dislike
本來台灣省就係中國籍
乜野叫沒有國籍之分? 姐係本身台灣同中國有分國籍?
台獨喎 支那拉人未?
中國土地自古以來是蒙古的
你唔著剛果國衣?
講再尾,即係避談,覺得理虧,所以先spin
中國自古以來就係蒙古滿洲人嘅領土
你祖輩啲中國人都係俾蒙古滿洲強姦殺剩嘅死剩種
你唔想做蒙古滿洲人 要做賤種中國人 麻煩離開呢片土地
蔡英文會唔會送佢返大陸 禁止入台灣境
咁撚鍾意做支那人
如果我唔做呢
佢比賽實輸比支那運動完 共諜嘅作用
on9
西班牙 荷蘭 日本 民國排先過你支共啦
運動無分國界的確係指所有人都可以享受運動

但係奧運有分和,仲要分到好仔細和

咁多年都係咁強調奧運源於希臘
主辦國同參與國會用主客場黎分
奧委會都分哂一個個地區國家咁
開閉幕又做分哂陣地咁一個個國家排開
比賽又會set名額限制每個國家既參賽人數
排行榜一睇就知邊個國家既選手
頒獎又升國旗又播國歌
獎牌榜又係用國家做單位區分

奧運無分國界?屌你講緊笑話?
染政府
就可以賣國?
你上果班人一撚樣 無文化又有道德,垃撚圾
立即趕佢出隊
香港一撚樣
沒有國籍分,你着中国隊服嚟把撚呀
穿件底衫出賽得啦
黃安、大波醜女、原住民阿婆、蕭敬滕依啲奶晒共撚樣都無任何政治後果,點嚟一個以儆效尤
北京奧運已安排曾與印度衝突的「中國軍人」作為火炬手
https://lih.kg/2870290

又咁講
呢啲代表國家出賽既
多多少少都拎左政府資助
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞