[VIUTV全民造星] 8人女子組合 COLLAR討論區(36) 理性追星 新年快樂同補祝蘇師兄生日快樂!

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
我信鍾意collar的人都好和諧的
睇有排都未結局
1)起底你d post個名一樣唔認得
2)平時少講野突然咁踴躍 仲要留埋TG
3)淨係冇入我知出事嘅人嘅group 仲要近排有個Mon post有account嘅連登仔狙擊佢
對於三唔識七嘅人 我就唔認為薄弱喎

用問句咪即係只係懷疑囉
有人幫我釐清左已經冇再講過呢句啦
就快 我應該就瞓
我冇比方向大家㗎喎 大家都好迷失 自己搵到咪眼利 但冇人叫講出黎 反而我地係推爆個post+唔討論 其他人自己知/搵到就算

咁你一開始又講? 扮哂嘢為乜呢?

同你講清楚個線索咪加速公關災難囉 話明有爭議性架啦
我同大家講有事發生 咁大家都有follow collar咪自己搵

咁你一開始咪唔好講囉,你又要講,你第一句之後一唱一和已經線索啦 ,定係你想兜你玩緊七星陣呀?

淆底唔得?我知道有爭議性咪唔講
呢度又唔可以del comment講出去嘅野收唔番咪叫大家唔討論囉 自己眼利搵到就算

你知你會淆底但係又做,做完又淆,之後又話係你哋搞死

依家係你覺得我地開呢個topic冇保護到Marf
咁我咪話自己一開始都冇講過係Marf
可以係講緊其他野 咁有咩問題?

又嚟啦又死撐,講緊其他野講天水圍七星陣呀? 我幫你諗埋唔洗你諗
唉 而家香港追星甚至娛樂圈,我勸大家都係唔好太上心,樂壇同影視就一定搞硬你。
而家 Marf 基本上喺箭靶擔當,佢Po 乜都會比人mon 實。我最想講係,當初花姐都係想打大陸市場,Mirror 都有鄭州加油嘅時刻,其實乜都有可能發生……
2)平時少講野突然咁踴躍 仲要留埋TG

咪傻啦我少講野,我由造星po傾到依家

仲要近排有個Mon post有account嘅連登仔狙擊佢

關撚事咩,你不如屈我愚台手足

用問句咪即係只係懷疑囉
有人幫我釐清左已經冇再講過呢句啦

無端端俾你懷疑完走鬼咗就得? 逆sir幫你釐清就拍拍pat pat走人ok啦?
Let’s sleep
咁佢係唔夠敏感無辦法佢可能仲當緊自己係普通人咁Run social media
我都睇唔明
有無懶人包
嘈左幾粒鐘 唔知點追
糖?
似soma喎
一開始講有乜問題?
大家都收到嘅風 而且接到風就應該會知嘅事黎
呢個post就係討論collar
仆街d直接post埋cap圖都得
但我地冇咁做係因為呢度有人Mon post
呢個亦係淆嘅原因

咁我一直冇講係邊個 我句野講邊個都可以 咁有乜問題?死撐?我唔會否認我係講緊Marf 因為講邊個都可以
但你一開始就係講緊我地開呢件事嘅topic而唔保護Marf 我咪駁返你我講邊個都可以

想知有冇人睇出有人有問題咪開topic
眼利睇到嘅就唔洗講 同時我地推爆post
我地唔保護Marf就唔會即刻推爆個post+call隔離一齊推爆個post+嘗試dm wing叫Marf del story反而直接開post屌Marf而唔係淨係喺度講一半啦
我只係拎Marf 做一個例子,佢當然唔係有心踩界,但的確可以乜都唔Po。但來日方長,而家個環境咁樣係避唔到一世,估計KFC 就係下一個戰場。
即係你響呢個年代追星,作為fans 就要有定心理準備lo
我地一開始揩邊冇講曬一d有爭議性嘅野(Marf嘅某個屋企睇春晩 眼利睇到story嘅都會見到呢個內容)

然後通咗天之後 有人就屌我地唔保護Marf要討論呢件事(但我地推爆個post阻討論+嘗試direct wing叫Marf del story)

但又係佢 一開始過分地踴躍想知發生咩事(留埋tg想了解詳情)

即係一邊想知咩事 但一邊屌講呢件事嘅係唔保護Marf(雖然佢承認咗唔係保護Marf)
過左2019年 咩都變得更難
星黃-》比人封殺
星藍-》比人封殺
上電台、電視台-》一係歸順左 一係藍紅 上去嘅星都係藍
YouTube-》先唔講佢一樣奶 靠到YouTube紅嘅可以有幾多日?
大廣告商-》冇幾多係黃
細廣告商-》冇錢賣廣告
我只係拎Marf 做一個例子,佢當然唔係有心踩界,但的確可以乜都唔Po。但來日方長,而家個環境咁樣係避唔到一世,估計KFC 就係下一個戰場。
即係你響呢個年代追星,作為fans 就要有定心理準備lo
過左2019年 咩都變得更難
星黃-》比人封殺
星藍-》比人封殺
上電台、電視台-》一係歸順左 一係藍紅 上去嘅星都係藍
YouTube-》先唔講佢一樣奶 靠到YouTube紅嘅有幾多人?
大廣告商-》冇幾多係黃
細廣告商-》冇錢賣廣告
所以根本粒星自己唔表態就係最好

但粒星公司簽嘅廣告就無形咁幫粒星表左態(其他人口中嘅公司逼)
新一年留個靚名
平時氣氛好和諧㗎喎 搞乜冇追幾個鐘po好似提早開年咁
一瞓醒又有新公關災難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞