童樂居的十大虐兒行為 你有無唔覺意做咗?

326 回覆
19 Like 458 Dislike
舊屎點點點
細說當年勇
所以點解每個年代都有痴撚線父母就係咁解,有啲人自己受咗難後希望下一代更好唔會俾個苦難帶到落下一代,有啲人就覺得我食咗屎我下一代都食屎先至公平
你班傻閪反狗反到癲
你呢啲傻西就係鐘意將啲再誇張嘅事黎襯托到件事合理晒 虐兒都話小事
希望你個仔都好似你話嘅咁樣比人虐待
其實張list,有小部分,如果唔知道力度,都會令人產生疑惑。
篤臉;手臂被搖動

其他,如果咬文嚼字咁理解,都其實算係虐兒,而且係好嚴重。
例如其中一樣:用腿踢的方式移動。
用到踢呢個字,即係唔係話佢簡單用腳移動個小朋友,係用力咁西過去。
上面應該有班連登仔會轉
臭蟲論
又係你呢啲假膠係度覆埋啲冇撚腦comment起撚完你底一時男人一時女人,又借左ac俾人?借撚埋個腦俾人就啱架啦你,反正你都唔撚用
睇你用幾大力
呢啲行為可以整死人
你入新屋嶺俾人用腳移動下你個身體
睇吓出返嚟會點
唔計啦....掂下手仔姐
唔代表以前啱
咩誇張以前啲老豆老母係咁教仔㗎啦on9
無話虐兒小事 警察起飛腳有圖睇得出好大件事 但童樂居既10大就真睇唔出有幾大
佢地好撚可憐
俾人打都當戰績

個個以為自己過咗木人巷咁
咁點解你老母未打死你?
我覺得冇野,細個先生都有體罰
唔好柒咪唔會俾人打lo
就係因為打唔死所以先知唔打唔得
都係嘅 不過唔係話收咗份糧就一定做到100分
佢地其實大可以unun腳 由佢地都得
做咩要打佢地呢 佢地打仔嘅出發點係咩呢
都值得我哋思考而唔係單方面話打仔不合時宜
紙上談兵個個都識 但做起上嚟係咪咁易呢
係咪你細個死老豆老母做孤兒仔俾人送去呢啲地方先俾人打到你依家痴痴呆呆咁
真係慘,咁就成世
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞