童樂居的十大虐兒行為 你有無唔覺意做咗?

326 回覆
19 Like 458 Dislike
你話睇唔到前因後果 但就俾咗好多可能性
可能小朋友唔乖 可能小朋友傷害人
依家唯一睇到嘅事實係職員傷害小朋友
就算有你個啲可能性原因出現過
一個專業有牌嘅幼兒工作者都唔可以打仔
更可況打過咁多個小朋友涉及咁多職員
睇嚟呢間院啲小朋友仲危險過監犯
2歲百厭唔係正常?
ching 你講緊d 乜
我個仔就得姐
係你職員咋喎

細個俾補習社所謂既老師迫我要打手指我都想開佢波
2歲係第一個反叛期,又無記性,難明既野又唔明,係煩架。

佢失情緒控最難就係另自己唔好同佢一齊失控先。

如果唔係又出手打人架啦
冇囉
咁你提出大部分都係3歲以下係想表達咩?
想表達佢地曳極有限? 轉個頭又話唔曳就奇?
細個都比啲小學教畜咁對待過
佢真係痴撚線
兩歲小朋友大喊大叫係因為佢哋唔識表達自己
叫喊係佢哋唯一可以發出嘅求助信號
唔聽指令有時係根本聽唔明你講咩
兩歲小朋友百厭係因為開始發展自我意識
乜都想嘗試去親身體驗

俾佢講到兩歲百厭唔聽話係有問題
連登真係臥虎藏龍
佢兩歲嗰陣一定係完成哂大人俾佢嘅指令
唔會喊唔會叫幾時都乖乖坐喺到
如果唔係應該俾人打撚死都唔恨
Trouble 2 你打佢咪你有trouble囉
唔識做就咪做啦 打份工打到入監倉
要清楚我哋並無真正睇到 而係人地旁述
有時真係忍唔住笑 你個EP一年讀完?
唔係曳極有限 而係曳係好正常
唔係咁就打得個仔 大人應該有自控能力
單野本身係條友拍到有員工係園內互外遊樂場虐兒,再send俾校長話校長唔報警就公開。

校長睇完之後驚到即刻報警,唔知段片係咪嚴重過個list
想問EP係咪性別歧視
你所講嘅曳同乖係你長大之後先有嘅概念
3歲唔夠根本冇所謂乖同曳
你眼中嘅百厭正正係佢哋成長階段
你眼中嘅嘈同發脾氣正正係佢哋處理唔到想人求助

你想佢哋點做到大人眼中嘅「乖」?
你擺落小學到都仲有得講
3歲未到你想佢聽話?你有冇湊過3歲以下嘅小朋友?
睇完CCTV拉咗咁多個都係旁述
你係邊個被告定家屬
控制唔到自己就quit咗份工啦
返工返到入監倉
點解咁講?
好多男EP 既,不過自己小心d,學前真既service 男仔係會輸蝕少少
容易被人誤會
扭耳仔真係仆街泥, 細個讀小學個老師一唔高興就扭人耳仔, 見過有同學成個人比佢扭到抽起, 童年陰影
曳極有限都係真既,佢最又嘈架jer,行都行唔太穩做唔到d咩野。
抵死啦 比人虐待完都仲覺得少事
希望你繼續
戳下塊面都唔得 唔係掛
咁你叫佢唔好同我講咩「你知唔知大部分被虐待都係3歲以下」
呢個問題係想表達咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞