童樂居的十大虐兒行為 你有無唔覺意做咗?

326 回覆
19 Like 458 Dislike
就算曳到小魔星咁都唔打得啦
佢都係你半個老細 請你返嚟係湊佢㗎
打完重嘈,唯一好處係你發洩左
佢地食屎大以為其他人都鍾意食屎
佢話係就係啦
表達你段9up根本apply唔到落3歲以下小朋友到
上面覆咗你唔睇?
如果真係好似揭發者咁講
入到去啲小朋友聲都唔敢出嘅
都唔係普通打一次半次可以做到
想像唔到要點恐怖虐待先可以令一班3歲以下小朋友可以壓抑本性
如果係1對1 職員必然係錯誤
因為佢地無先循循善誘
有時我地要睇返實際執行嘅困難
你要同呢個講道理 唔知你有無對過一大班仔
一個喊另外個啲就一定跟住喊
另外兩三個跟住喊 又要個別職員去用大愛感化
咁另一班人係咪由佢呢
並唔係話咁就可以打人
而係另一方面都要明白職員亦有困難嘅地方
唔係話有糧出就可以解決問題
人手係咪充足呢 唔充足嘅話係機構無支援
定係政府投放嘅資助有限 唔夠錢請更多人呢
眼見都唔係真啦 大公報講嘅都係真理
所以咪打到你咁弱智
而家啲抗疫撚真係幸福 又VFE 又PFE 又BFE又乜鳩超立體口罩
我地以前沙士個陣得個紙口罩砟

check佢身體有無特別唔對路,睇下佢眼瞓,定熱,定凍,痾左屎尿定肚餓先lo
咁所以要用大愛感化 就必然要1對1
當幾個都曳嘅時候 仲有個班係咪唔洗理?
職員打人必然係錯 但有時都要體諒職員係實際執行上嘅困難
係機構講唔夠人?定政府資助唔夠請充夠嘅人手?
入去做之前就應該有心理準備係對幾十個幼兒
做到情緒崩潰做唔掂就應該辭職
唔係打小朋友
而最大問題係十幾個職員都係咁做
即係唔係一時情緒失控,而係一種常模
同意請多啲人先係治本
但做唔掂打幼兒仲要唔係一時失控嘅肯定係仆街冚家鏟嚟
唔會對幾十個,好似1對6定1對8咁上下。
條例有定
XX唔打唔乖 呢種思維真係似曾相識
都唔一定次次係生理問題㗎…
等呢堆野都唔係先慢慢問lo
排住父母可以試下幫佢打電話比佢父母。
住父母
笑死 我唔信我唔聽咩都唔係真嘅
你個名改得好好 同派大星一樣on99
我都同意你呢段嘅觀點
你睇下政府每年係幼兒同其他地方嘅開支
政府永遠都唔會明白幼兒0-6係發展黃金期值得更多嘅資源(至少唔會係增加警狗撥款先)
檢討報告揭「童樂居」系統式虐兒 監督制度「完全崩潰」
https://lih.kg/2862683
依個時期打小朋友通常係大人跳左制控制唔到自己
3歲以下其實問唔到
有時真係純粹情緒到想喊
我見過有兩歲幾小朋友以為媽媽同老師傾計係話緊佢所以喊咗半個鐘
點解釋都係喊,因為佢已經唔開心咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞