麥當勞一姐原來三十幾歲已經做CEO

395 回覆
918 Like 141 Dislike
頭幾個回覆的重要性

見人笑樓主係數學家
自己未睇清楚又跟住笑

93 u grad (廿頭)
05年升ceo (三十幾歲)
有計錯數咩
阿姐難服侍
駛乜答佢地丫,連登仔有閱讀障礙架,佢地柒左自然會揾窿捐
想知點做到
定係Nike 個coordinator 好勁
麥當勞的確不斷咁與時並進緊,呢個女人應該好大功勞
比佢用腳踩
似係US果邊既co 回流番黎
等睇連登仇女又屈人靠上床上位
香港麥當勞行政總裁 #黎韋詩 (Randy)因著兒時開生日會嘅難忘回憶,喺加拿大完成經濟系文學士學位回港後,1998年自薦加入 #麥當勞。

當年,麥當勞進軍內地冇幾耐,Randy二話不說應承做「開荒牛」,由市場策劃主任做起,2005年,佢回流香港後就晉升成為市場策劃總監。2010年,Randy更成為首位女性出任新加坡麥當勞董事總經理一職。一年後佢重返香港,以未到40歲之齡,成為第一位本土兼且女性行政總裁。

美國餐飲與本土口味、平價快餐與品質嘅追求,香港麥當勞每日為各行各業過萬名顧客服務,究竟公司點樣適時推陳出新,迎合唔同人士嘅需要?另外,Randy帶領公司積極培育年輕人才,佢又點樣發揮呢股社會新力量?
個名隔離有個3度係咩意思
俾條柒頭搞到成個po錯重點
17年升到做一間幾千個員工既公司ceo 都快呀
更可況人地本身就係Microsoft 到做,洗鳩由低做起咩
搵咗下,坐正一姐個位好似係2011年佢39歲嘅事
樓主真係
樓主同個ceo之間隔左幾多重關係
唔怪之得咁唔掂
好似係39歲升CEO
其實MNC嘅MT,好多真係30頭已經做CEO
三樓條友閱讀障礙,自己讀多咗個今年出黎明明樓主都係寫嗰陣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞