麥當勞一姐原來三十幾歲已經做CEO

395 回覆
918 Like 141 Dislike
真係唔識嫁喎
In house marketing 有幾難呀大佬 而家有講佢30幾做CEO?
因為17年不斷promote自己
有幾難?有幾多人做到呀咁
佢就係39歲做CEO
屌你老母泰式辣醬收1蚊包係咪你諗出黎啊
唔係你諗你都有份批
屌你老母!
聽過佢訪問,唔覺有料
黎女士於餐飲業擁有豐富工作經驗。彼自2017 年8 月起出任MHK Restaurants Limited行政總裁,於2011 年5 月至2017 年7 月擔任麥當勞(香港)有限公司董事總經理,成為該公司的首位本地女性董事總經理。黎女士自2011年7月起擔任香港麥當勞叔叔之家慈善基金有限公司董事會成員,負責帶領基金會向重病兒童及有關家庭提供全面支援。黎女士自2012年起擔任香港中文大學市場學系客席副教授。

正式黎講, 佢當年係升MD
隔多6年先係CEO
不過唔知兩個title差幾多
佢話佢細個去過麥當奴攪生日會
即係屋企都有D錢
佢地根本就無acc
我咁大個仔都未試過係麥當勞搞過
呢個年頭太妖孽,莫講話衝出嚟含唔切個班,你要做到做中規中矩己經好難,你要似返個人更難,佢中資可以似返個人,我佩服佢。
時薪幾多?
麥當勞呢個位時薪幾多?
合情合理合法啦大佬,我真係見過好多師奶拎十包以上
甜酸醬又係,真係開善堂咩
佢好似係高學歷
又願意由m記職員仔做起
先俾外國阿頭睇中
好多跨國公司喺一個國家最大粒就係MD
再上已經係regional嘅CEO
佢2011轉CEO可能只係re-org
工作上應該差唔多
Linked in 真係好多野睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞