炫富界KOL雪姨大大力踩住基隆茶餐廳黎賣廣告引發負評如潮 3

983 回覆
833 Like 12 Dislike
推推推

果間護髮嘢同佢割味
有新回應未
花生
其實間嘢係元祖級好早期派飯果啲小店
就算要屌難食
你唔多唔少會手下留情
佢仲要踩嚟cue廣告
玩撚完
酒店有割蓆回覆

炫富界KOL雪姨大大力踩住基隆茶餐廳黎賣廣告引發負評如潮 3
https://lih.kg/vLgNxaX
#543 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
潤人唔駛成本咁,出埋d字幕話不代表公司立場就可以不分是非黑白咁鳩up,妳呢個馬面人咁撚識玩嘅咩?
價錢就睇出分別
純味道而言,基隆茶餐廳梗係差好遠,所以純粹評分果下,我覺得合理
成段片睇完我都覺得問題不大,只係好似拎二班馬同個五班馬去跑
隻五班馬食晒塵,好正常既賽果

只係無特登拍片既必要,而且表達有差
比較得果三間,而且表現最差果間又咁啱係黃店,再加上呢間黃店又係主打平價

黃店+平價,咁就踩中左連登仔死穴,所以咪呢個大口婆咪令晒野
其實間嘢係元祖級好早期派飯果啲小店
就算要屌難食
你唔多唔少會手下留情
佢仲要踩嚟cue廣告
玩撚完

不能推除某些人有針對性/幕後推手要精準打擊某類型店鋪,早期派飯似乎觸及了某些人的神經
收皮啦曬駱駝 睇過片feat佢都覺得佢係臭閪 反應又假又要扮真性情
咁都可以撈得掂仲有咁多盲粉 觀眾係咪低質到咁呀

推完蝦乾更加要大力爆到佢收皮
有咩講
如果講黃到金既黃店,基隆呢d小店應該算係表表姐
14年到19年都係支持香港人
唔係黃圈時代先出現
條片有冇backup 上面條link死咗
佢係收左酒店廣告錢
走去踩一間派開飯俾基層既良心小店
不論黃藍
咁樣都做得出人格係好撚有問題
大家應該知佢除咗自己搵錢,仲有一班KOL幫佢搵錢?
Sno?y Vi??age 又幫d 大牌子搞event....
唔關黃唔黃店事
你食撚完d貴價靚食材
再食平民茶仔
就緊係覺得差好遠喇
成件事個比較就係on9
有咩可能用庶渣價錢
要人比燒鵝質數呀
話人地鮑魚細隻
diu你比緊128蚊
要比幾大隻鮑魚你呀
同埋百幾蚊盆菜
唔係諗住會好食過d酒店呀
雪姨其後出po,話就呢條影片引起觀眾關注及評論、造成對基隆茶餐廳嘅影響,向大家及基隆茶餐廳誠懇致歉,又話檢討又話盛。一石激起千層浪,有網民發現部分正與雪姨合作的單位,忽然delete與雪姨有關的post;亦有人發起杯葛與雪姨合作的廣告商,包括雪姨本身搞緊嘅新年市集。有份喺市集賣嘢嘅UFO達人卓飛就話執嘢走,「最多咪蝕租金!我唔信啲貨賣唔出!」

全文:
https://www.facebook.com/100052735192516/posts/459042855863550/?sfnsn=mo

大家支持下卓飛
你條on9仲未知問題係邊
元朗競爭大到咁
唔食呢間藍都大把選擇,分分鐘食唔完

成記知道藍後都冇食過了
2022仲睇kiki and may9成港豬
呢兩條垃圾仲掛住黃youtuber 個朵去食藍店幫藍店賣廣告
有關大口駱駝臭閪既post 一律人手力推置頂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞