〔逃脫2〕請選擇目的地:

1001 回覆
440 Like 9 Dislike
比無面男跟住咪死得…
話明秘道就係唔想敵方知道嘛
我覺得而家記住有秘道去2A先 做返個乖寶寶
唔好再激嬲無面男啦 主角已經好唔畀面周圍睇架啦
睇張紙仔都俾人扣HP 就真心咪再咁曳曳啦
同意秘道唔應該呢一刻用
大大方方走應該係比較好嘅選擇
之前都有巴打講過亦幾合理
話實驗室應該已經最高層
即係5f應該就係天台/天台同時剩低少量房間

建合最新嘅2b有秘道
會唔會係有交叉嘅都係反抗者特別做話手腳嘅地方
咁3d同3樓廁所就好值得去了
離開先睇下使唔使玩清捉
尋日打打下字瞓着咗
規則似乎係為失憶嘅主角而設 明明有其他反抗者 但之前只得一條規則 失憶第一日去完3A同電腦室之後嗰日就多咗條「不得胡亂進入房間 」 第二日跑完又多咗條「不准奔跑」
所以同意上面巴打意見其實一路有野監視主角

另外跌一跌仲痛過俾怪打的確好怪 如果簡單啲咁諗可能係吞精狀態下受到任何攻擊都會扣多一血 但扣完可以解除狀態?

入窿似乎唔係好選擇 依家冇急切需要行秘道 再講無面男望住喎 佢搞主角後面/拉主角落嚟分分鐘又扣血 就算過到去2A 又直接喺佢面前犯埋亂入房間嘅規則 走先啦
鳩噏:
1. 有X符號嘅房會唔會代表有大洞或類似嘅通道?
2. 大洞會唔會唔一定係有利我方嘅秘道?有無可能係狼或無面人使用嘅通道?
唔好比無面男望住下去2A呀
「2. 不得胡亂進入房間」

肯定有後果
酒呀
就咁睇無面人係咪已經無留意張紙,如果係就直接走咗先
但係敵方見到有咁大個窿一路都唔理?係咪可以理解為敵方唔會理課室入面既設施/環境,只要學生準時吞精同唔犯規就得?
無面男歪著頭望住
feel到爬爬下秘道會比人拉返出嚟
不如走啦
我覺得交差唔似係指有無面風紀看守
反而大機會係指有特別嘢既記號(反抗者留低?
至少我地目前行過既唯一一間有交叉既班房就同時有紙條+秘道
紙條+秘道本身係嗰道就係嗰道 係唔會因為主角既行動出現/消失 但係無面風紀會
而無面風紀出現既原因大機會係因為2b班人數既變動
所以有交叉既班房既探索順序應該提高

都唔知你班人諗咩係要有人看守先咁大膽
應該大膽又鵪鶉咁
依加對家又知有紙條又知有秘道
我想睇曬成個故啊
你選擇離開課室。

無面學生站在原地盯著你。
以為他會跟上來......

你推門,忽然後背一涼。

你回頭......

那雙眼很大!

啊啊啊!

A. 到2A課室
B. 返回2B課室
C. 到圖書館
D. 到音樂室
E. 到洗手間
F. 上一層
G. 下一層
H. 奔跑(達到五十正評發動,視為與上述最多正評選項一同發動;本選項連同扣除負評統計)
跌倒受傷2滴係正常

本身喺吞精狀態時係會受額外傷害,跌完解除左吞精only
A. 到2A課室
B. 返回2B課室
C. 到圖書館
D. 到音樂室
有無面人就係咁作死
肯做乖寶寶未
E. 到洗手間
F. 上一層
G. 下一層
H. 奔跑(達到五十正評發動,視為與上述最多正評選項一同發動;本選項連同扣除負評統計)
不可奔跑 但有option係奔跑 仲要50正評發動
隻眼係咩嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞