〔逃脫2〕請選擇目的地:

1001 回覆
440 Like 9 Dislike
同埋我想大家留意一樣野

校史係比人改動過架
有人用鉛筆圈野、寫字
仲有人用墨水喺背面寫

「沒有本校生/那在看的你是誰?」(鉛筆)
「Lights on and you will be fine」(鏡像,推斷為墨水過底)

即係圖書館之前起碼有另一個人來過,可能係兩個人(兩支唔同筆)

咁樣寫得,一係主事者嘅惡趣味,一係就反抗者
而且有人知圖書館入面光=安全,即係對校園嘅認識比我地高,如果搵到呢個人應該對我地有幫助
+1睇到校史真係心寒
啱啱開始追 覺得幾好睇 樓豬加油
覺得騎士同燈嗰句相似 似想帶出一啲遊戲背景設定/以住既歷史事多啲
孤蒙係隊友,應該幫到手

3. 人數指示器

目前推斷黑板數字為雙方人數

原本為20:14
3B女生轉化(?)後變成19:15

宋文山曾指自己「今天會知道」女生的下場,推斷應該會吞精而死,後台怪聲有機會與其相關
女生下落不明 未知是否成為禮堂無面學生

但至今黑板人數仍是19:15,未有更新,可能需要返班房確認

如果19:15代表宋文山逃脫/有狼人變回人類
如果18:16則宋文山已GG

但我有個好大嘅疑問 邊度來咁多活人?如果計埋乖寶寶嘅話其實冇咩意義 佢地多數已經吞左精,喺邊一方都冇分別,除非說服到啲人唔去禮堂
而且依家得三個反抗者,打緊3V31地獄模式喎唔計騎士、樓座男、蛇都有十倍人數差

主角真係睇路

除左主角,仲有其他吞緊精既學生,唔洗去禮堂吞精既時候D 學生會係邊?會唔會要返班房過夜?
如果keep 住係禮堂好似唔合理,如果唔係黑就唔會寫"聽鐘聲,去禮堂" ,同埋已經見左兩次宋文山同郭倫都由3B班去禮堂
可能要睇埋“密碼翻譯”先知
其實我會覺得 係打英文 url
打中文唔得唔代表英文唔得
外加「連結至」去網站好似make sense過打個密碼/code
但係判斷力差咗呢樣嘢係有概率

一係就 作者即時決定/RNG
一係就 完全無影響到聽覺
一係就 作者一早諗好晒Parameters:咩距離下一定會聽錯
係大家都要加油
有3ABCD 好似無4C4D 係咪起5樓
火柴應該會起實驗室有
直覺去諗真係會似url
果陣睇篇文我第一反應都係諗url/email address

同埋我有d懷疑本“密碼翻譯”同電腦室個關係係咪真係我地諗咁樣
按照本書個名
正路係
喺某處搵到一個密碼->用本書翻譯做一段有意義嘅字
但我地之前搵果d又唔似係密碼
電腦室入果段字又係咪要經過解密我地先會知?
多謝整合
騎士係灌精人咁解?

要釐清番個比數嘅概念
1. 邊個提供呢項資訊
2. 比數代表啲意義

#1係會影響#2,以下落黎闡述
牆上有一個顯示屏,顯示著紅字「20:14」

係官方數字,而敵方似乎係靠禮堂/嗚嗚糾察隊計番條數

如果#1成立 比數係代表學生歸邊嘅比例,死左嘅,反而唔屬於任何一方
3v31係反抗派現有對局勢有限認知所建構嘅虛數 (建制vs非建制嘅邏輯)
嗚--嗚嗚!

有聲音從左邊而來,好像是2A課室。

嗚嗚嗚嗚--

右邊都有,好像很近!

之前出親狼都係
嗚……
嗚嗚……
就出現
今次都未見到已經左三嗚右四嗚仲要有-同!
合理懷疑唔只兩三隻狼
其實有冇諗過 之前清綾講嘅念在主角係第三個唔願意屈服嘅人 代表嘅唔係仲有一個隊友 而係兩個?
我得係加長停留時間
但要入隊應該唔會
今次選擇都冇咩好講 主角就快收皮咁濟 左有嗚右又有嗚 得返入2b 博運氣
成個動物園咁
好緊張唔識㨂
唯有跟大隊
坐等樓主放工
話說可能真係冇4C4D甚至F5F6
因為一般嚟講學校最頂果層先會做實驗室
萬一爆炸冧樓都只會冧最頂果層唔會成棟樓冧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞