[Netflix] Manifest 命運航班

536 回覆
47 Like 6 Dislike
係Jared ga
Drea 起Jared 跟Mic 走路前話有嘢想講
就係講有左bb
啱啱終於睇哂
覺得好拖劇情
但見到Happy Ending算係咁
之前覺得Grace好煩
依家睇哂就覺得Angelina煩十九幾倍
白卡婆
以為Mick會應承Jared求婚
點知
我最期待既畫面出現了,ben同saanvi終於扑野
個ending真係大癲,成班機唔見咗11人,居然冇部門捉主角班人黎問
未捉者 唔似上次成班機停左等fbi到哂先放人落黎盤問
正常家屬等一大輪 先確認到真係唔見左再去鬧航空公司再鬧到報警 等得黎同機有部分人拎哂行李離開左都正常

btw 本來話綁起一齊判 一人犯罪都成船沉 點解最後單個判左 而又冇角色比啲反應
用左一個禮拜幾乎晚晚通宵煲曬4季
睇到第三季尾+第四季瘋狂skip skip skip
依家睇完覺得嘥曬啲時間
屌 比返啲時間我呀

個結果係咪拍第一季過陣就已經拍了
唔係既點Olive同Cal 應該大左好多
其實結局幾好

Saavni 估係Statistical sampling

即係上帝隨機抽樣 揀中828航班做實驗
Eden唔會冇咗

It’s meant to happen

就好似唔同時空 Jared都係會同女警一齊

話時話 個細路女啲戲其實有啲尷
我覺得似電腦整出嚟喎
唔覺佢哋個樣怪怪哋咩
上季嗰個好cute cute
係有d怪都有可能拍定唔夠高清
呢套野D感情線好兒戲 唔只一個角色 幾個角色都係咁
上一秒仲好恩愛 下一秒可以鐘意返第二個
原來zeke係揸的士
覺得個ending 處理得幾好
Mic 唔同Jared 一齊都合理
一嚟當下嘅求婚只係出於同情心
二嚟mic 都唔想生bb 而Jared 係想要bb嘅
雖然佢同Jared 真係好夾 但Zeke真係做到soulmate
同埋zeke真係好靚仔

套嘢Christian 睇會覺得好神
好多神話聖經十戒都合理串連
最尾審判只要承認自己過錯真心悔改都可以唔洗自爆
黑天使果度雖然鬧走鳩鳩地 但應該想講虔誠嘅信徒(順從calling/神嘅指意)+堅定嘅信心就可以擊倒惡魔

Overall 草草收尾下算叫有個好尾 但Angelina 真係好煩好怕呢啲執迷不悟嘅自私蠢人
根本佢地返黎之後一定都唔會好過
成班828唔見咗11個人
啲矛頭一定拍向佢地
一定係咁比人監視問話
重可能好似今季咁比人捉哂
個神就咁比佢地返去2013會唔會太on9
直接講佢地survive過個death date重好啦
都係ben嘅癡心妄想
唔會啦 佢勁多神話
9唔搭8
開心結局
Zeke bb我愛你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞