納指16770會係嚟緊一年嘅大頂

610 回覆
50 Like 67 Dislike
幾時大底
聽講9800點
一律當歷史學家睇
答唔到,因為大底多數係超急跌浪再超急拉
仲要咩tf都通用
我唔理FA,TA就訊號就會去馬

炒FX好多次都係TA偷步

包括安倍死嗰次,Yen都係偷咗步
睇巴打講嘢本身都有套系統去落盤,我純睇BTC同ETH,多數跟TA只做呢兩隻夠財自
我9估係外匯仔
我初學嗰時都有睇外匯仔,佢啲片超有用呀

but now唔再用佢嗰套lower higher/higher high comfimation,落過盤就知,命中率唔錯但risk and reward唔夠高,輸一次贏兩次先係賺

之前識另一個trader有save低佢啲片,真係講得好好
真,佢套嘢嘅本質就係trade緊結構力量的延續/崩潰,that's why trendline always work
風氣問題,講TA好多大陸人會認真聽,所以中國出到好多超勁嘅trader,eg. 纏論個作者 禪師

連登啲人睇開漫步華爾街呢啲傻嘢,高登認真講ta嗰班友20年又上哂岸,冇人接到棒,大概係咁
外匯仔淨係搵得返7條片搵唔到其他
大底睇幾多
畫2條線就知未來
升又話突破反彈, 唔升跌穿通道

公字你都贏
覺得呢啲圖根本係鳩畫
任鳩你想點畫都得然後講到幾合理乜都估到咁

事後孔明 次次都係有結果先作個故仔出黎

開個熱門回覆真係好精彩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞