納指16770會係嚟緊一年嘅大頂

610 回覆
50 Like 67 Dislike
M15出咗幾個long entry,睇法不變

到D1大位就落M30搵short setup
m15 d1大約咩價位
Don’t ask 沽and get your money
Can 5 can 231/232
D1 間乎20~60ema

一定要出lower timeframe嘅setup先會沽,唔出唔沽

沽到有profit會揸耐少少
TSLA M5等緊靚位short
What is M5
5分鐘圖
Oh 想等佢反抽 ema 60?
M5 60ema出rejection即可去馬
15分鐘睇要彈一彈應該是

又畫兩條線估到大市
留名學野
今日唔穿底其實明顯有錢托
我唔睇會再穿3500了
我覺得只係唔夠流動性一嘢隊落去

可以抽上去打啲OB再落,插太大力我反而in唔到
咁係咪要買貨
睇跌點解買升而唔係等位買跌
每轉都食晒

If 到你張圖條線底 你都唔會入場炒嗰下反彈

Me 沽坐定定 由得佢夾
咁要講翻少少我trading system

半年用道氏+trendline做突破
依加主要用ema做core,夾trendline輔助

粗略少少講依加嘅做法係,價格做緊一個(升/跌嘅)趨勢,再retest ema,出現拒絕反應,就係我入場signal

所以你話如果到線底我會唔會炒反彈,答案係有機會會做,但係用低time frame(例如M5)嘅圖去入場,而呢一類喺我心目中係counter trade,所以未必做,但係有時會做

順勢嘅交易係最賺錢,亦都係最舒服
而呢一刻TSLA連M5都未出反彈signal,我更加唔會做
每轉都食晒

If 到你張圖條線底 你都唔會入場炒嗰下反彈

Me 沽坐定定 由得佢夾
咁要講翻少少我trading system

半年用道氏+trendline做突破
依加主要用ema做core,夾trendline輔助

粗略少少講依加嘅做法係,價格做緊一個(升/跌嘅)趨勢,再retest ema,出現拒絕反應,就係我入場signal

所以你話如果到線底我會唔會炒反彈,答案係有機會會做,但係用低time frame(例如M5)嘅圖去入場,而呢一類喺我心目中係counter trade,所以未必做,但係有時會做

順勢嘅交易係最賺錢,亦都係最舒服
而呢一刻TSLA連M5都未出反彈signal,我更加唔會做
TSLA笑撚死
高手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞