s10 之後 以經無一部電話比得上佢

318 回覆
206 Like 16 Dislike
我仲用緊跟機痴住果張 只係花 好好用
clear cover早排爛左ebay韓國買過個新
S20+ > S10+ > S21+
note10+都正
出面換完會冇咗防水又唔係平好多
s20 對比s10 係全面升級 12gb ram 相機有升級
同樣128gb rom
2k螢幕 60hz 或者 1080p 120hz 預咗倒水電

s21 就cut淨8 gb ram 但有256gb rom
螢幕降到只有1080p 相機同s20一樣冇乜升級 電好咗少少
側面指紋
A52s好撚抵玩
S9+同Note 9先係,去到S10+同Note 10嗰代已經少咗iris scanner 同埋變咗開窿mon
講真用黎聽歌睇片打機既電話
有個sd 既彈性高好多
用唔用同有冇係兩回事

而3.5mm 就係千幾蚊買個無線都唔夠幾百蚊既有線好 已經一定要有啦
轉插真係太易死

自己用iphone 12 mini 加 s20 做娛樂機
最後賣咗部s20 換咗部lg v50
係差個120hz
有無走伏電話舖介紹
有批S10用家就係點都唔肯承認S20係好過S10尤其係plus版. 你可以話S10最經典fine冇問題而且S10銷量的確最高, 但S20除咗冇3.5之外基本上佢個規格係S10嘅全面升級, 尤其120hz芒對於an機嚟講係一個好重大嘅突破. 所以點解依家連好多低階機都用緊90hz芒以上就係咁解. 因為用落真係順好多
總結: S10係一款已經outdated但有唔少人仍然覺得夠用嘅經典型號手機.
有批S20+用家就係點都唔肯承認S21係好過S20+. 你可以話S20+最經典fine冇問題而且S20+銷量的確最高, 但S21除咗冇3.5之外基本上佢個規格係S20+嘅全面升級, 尤其120hz芒對於an機嚟講係一個好重大嘅突破. 所以點解依家連好多低階機都用緊90hz芒以上就係咁解. 因為用落真係順好多
總結: S20+係一款已經outdated但有唔少人仍然覺得夠用嘅經典型號手機.
駁唔到就玩膠
你都on99,咁新出spec. 一定勁過舊款架啦
你知唔知S21 cut spec cut到由上年年頭開始俾人屌到而家
anyway, 5G同120hz芒係新一代高階an機嘅基本配置, 而港版S10係欠奉.
真心s10e, 8g ram+ 256 ... 有3.5m,平面,touch id, 除左個mon, 窄左的。完全係機皇。
一晚掉2~3%電量。
出面換啲唔知咩電比你
雖然都係made in china但始終qc唔同
我同意

感謝師兄,係官網度book?
s10,我第一部自己畀錢買嘅手機
mon大細適中,機身又輕,男仔單手可輕鬆操作。
前鏡擺右上角冇額頭同家燕姐咁高存在感
有3.5耳機窿,又支援藍牙LDAC
用咗咁耐都冇lag機,死機,除非爆mon,呢一年都應該唔會換,啲新機都唔多吸引到我。
iphone淨係嗰額頭同冇touch id已經唔想買
an機 s888,8 Gen 1 聽聞話會過熱,等下一粒u出來先算算。
好既師兄多謝你
有冇s10+ 既gcam推介, 我用個前鏡唔work
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞